Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αγωνία στο κατακόρυφο

Στο Περιστέρι είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του μπάσκετ

Sportidea

Στο Περιστέρι είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του μπάσκετ
Στα ύψη ανεβάζει την αγωνία η σημερινή 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, όπου τουλάχιστον για τις μισές θέσεις της βαθμολογίας τα πάντα παραμένουν ανοιχτά όσον αφορά τις ομάδες που θα τις καταλάβουν.

Το σπουδαιότερο παιχνίδι βέβαια γίνεται στο Περιστέρι όπου η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό σε έναν αγώνα όπου θα κριθεί η πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θέλει να εκτοπίσει από την πρώτη θέση τον Παναθηναϊκό και να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη φάση του πρωταθλήματος. Βέβαια, για να το πετύχουν αυτό, χρειάζεται όχι μόνο τη νίκη αλλά και με περισσότερους από εννιά πόντους. Σε διαφορετική περίπτωση, νίκης των πρασίνων ή ήττας με λιγότερο από εννιά πόντους, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα παραμείνει στην κορυφή. Στις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης τετράδας ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ δίνουν αδιάφορους ουσιαστικά αγώνες με ΠΑΟΚ και Μαρούσι. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και λίγο πιο... κάτω όπου δίνεται μάχη για την 5η θέση που διεκδικούν ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής. Οι Νεοσμυρνιώτες αγωνίζονται στην Καισαριανή κόντρα στη Νήαρ Ηστ και θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν πέμπτοι, ενώ ο Ηρακλής υποδέχεται τον Μακεδονικό αλλά η νίκη δεν του φθάνει, αφού θα πρέπει να ελπίζει σε στραβοπάτημα των «κυανέρυθρων».

Χαμός γίνεται όμως όσο καταβαίνουμε στο βαθμολογικό πίνακα, όπου τρεις ομάδες... διεκδικούν την 9η θέση, με τη Δάφνη να έχει πλεονέκτημα αλλά και το Ηράκλειο με τη Νήαρ Ηστ να ελπίζουν βάσιμα ότι μπορούν να την κατακτήσουν. Η Δάφνη έχει τον πρώτο λόγο, αφού αν επιβληθεί στη Νέα Σμύρνη του ήδη υποβιβασμένου Μίλωνα τερματίζει ένατη. Αν όμως ηττηθεί και ταυτόχρονα νικήσουν Ηράκλειο και Νήαρ Ηστ, τότε «κατρακυλάει» 11η καθώς μειονεκτεί σε τριπλή ισοβαθμία! Τις λιγότερες πιθανότητες να αναδειχτεί ένατο έχει το Ηράκλειο. Και αυτό διότι ο μοναδικός τρόπος να το επιτύχει είναι να κάμψει την αντίσταση του Αρη και παράλληλα να χάσουν τόσο η Δάφνη από τον Μίλωνα όσο και η Νήαρ Ηστ από τον Πανιώνιο στην Καισαριανή. Γήπεδο: Λίντο Το πρόγραμμα: (ΛΙΝΤΟ 17.00) Ηράκλειο-Αρης, (Νήαρ Ηστ 17.00) Νήαρ Ηστ-Πανιώνιος (Περιστέρι 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Περιστέρι-Παναθηναϊκός, (ΣΕΦ 17.00): Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, (ΟΑΚΑ 17.00) ΑΕΚ-Μαρούσι, (Μίλωνα 17.00) Μίλωνας-Δάφνη (Ιβανώφειο 17.00) Ηρακλής-Μακεδονικός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ