Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Θλιβερό τοπίο...

Κορυφώνονται οι μάχες υπεράσπισης ιδίων συμφερόντων, στις οποίες έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες όλοι αυτοί που μετέτρεψαν την ΑΕΚ σε «πτώμα». Χωρίς αιδώ και τύψεις οι επιχειρηματικές «ύαινες», που απομύζησαν την «κιτρινόμαυρη» ομάδα, σκυλεύουν το κουφάρι, ελπίζοντας να «γευτούν και την ύστατη ρανίδα» που μπορούν να ρουφήξουν. Μάλιστα, σε μια επίδειξη... ΑΕΚοφροσύνης αποκαλύπτουν ο ένας τις «λαμογιές» του άλλου. Το συμπέρασμα όμως είναι ένα: Οι εξαγγελίες των κάθε είδους «σωτήρων» απλά επιβεβαιώνουν πως φταίνε όλοι τους. Το σόου σίγουρα θα έχει αρκετά επεισόδια. Η ουσία πάντως είναι μια: Αυτό είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και οι συνέπειες της εμπορευματοποίησης. Αραγε, η πολιτική και δικαστική εξουσία, που έχουν τεράστιες ευθύνες, θ' ασχοληθούν; Με τι;

Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Δ. Μελισσανίδης, (διά τηλεοράσεως) σε ρόλο «Ράμπο» κατακεραύνωσε τους «κακούς» για τα δεινά της ΑΕΚ. Κατήγγειλε «σημεία και τέρατα», ίντριγκες, «λαμόγια» και πως η εταιρία έχει υποστεί οικονομικό «κραχ». Ετσι αυτοπροσδιορίστηκε, εμμέσως πλην σαφέστατα, σε μοναδική λύση. Βέβαια, «ξέχασε» ν' αναφέρει πως με τους «κακούς» συνεργάστηκε πριν λίγο καιρό (...), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πολλά από τα λεγόμενά του δεν είναι αληθή.

Από την πλευρά της η «ΝΕΤΜΕΝΤ» εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση, στην οποία τον κατηγορεί για χρησιμοποίηση της ομάδας με σκοπό την «προσωπική προβολή και τα επιχειρηματικά σχέδια», προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Η διοίκηση της ΠΑΕ (φυσικά) υπερασπίστηκε τους εργοδότες της και άφησε σαφέστατα υπονοούμενα κατά του «τίγρη». Τον κατηγορεί για εσκεμμένη προσπάθεια με στόχο να μην πωληθεί η εταιρία, ώστε να την πάρει αυτός κοψοχρονιά. Ισχυρίζεται (ψευδώς) πως η «ΝΕΤΜΕΝΤ» «παραδίδει την ΑΕΚ χωρίς χρέη», σ' αντίθεση με το παρελθόν που περιλάμβανε «υπερχρεώσεις», «πλαστές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εξαπατώντας τον απλό φίλαθλο της ομάδας» κ.ά.

«Βαριές» φράσεις (π.χ. «αρχιλαμόγιο») χρησιμοποίησε ο Μελισσανίδης για τον α΄ αντιπρόεδρο, Π. Στάθη. Αυτός, με τη σειρά του, αφού επισήμανε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με δηλώσεις του απάντησε σε κάποιες κατηγορίες και ειρωνικά χαρακτήρισε τον «Μελισσανίδη ιδανική περίπτωση για την ΑΕΚ, αφού είναι ίδιος με τους αδερφούς Μητρόπουλους, που κυριαρχούν στο χώρο». Επίσης, παραδέχτηκε πως η διοίκηση είναι ανύπαρκτη (!) και ισχυρίστηκε ότι η δουλική σύμβαση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων (διάρκειας 10 ετών...) είναι διαπραγματεύσιμη. Από την πλευρά του ο έτερος αντιπρόεδρος, Μ. Αγγελόπουλος, δήλωσε απογοήτευση και παραίτηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ