Παρασκευή 6 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πάνω απ' όλα το γόητρο

Αρης - ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο και Πετρόπουλος εναντίον Κιουμουρτζόγλου στην Πάτρα

Κάποτε ήταν το κερασάκι στην τούρτα του πρωταθλήματος. Στον ρυθμό του ζούσε ολόκληρη η μπασκετική Ελλάδα. Παραμένει πάντως το ντέρμπι της αγωνιστικής, έστω κι αν με την αποχώρηση των Γκάλη, Γιαννάκη, Σούμποτιτς, ο ΠΑΟΚ απέκτησε το πάνω χέρι. Ο λόγος για το παιχνίδι Αρη - ΠΑΟΚ που ξεχωρίζει στο αυριανό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Ο λαβωμένος απ' την ήττα στο Πέζαρο ΠΑΟΚ, φιλοδοξεί να επιστρέψει στις νίκες για να μην απομακρυνθεί επικίνδυνα από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αυτός ήταν εξάλλου κι ο λόγος που ο Μπ. Πρέλεβιτς δε ρίσκαρε τη συμμετοχή του στον αγώνα της Τετάρτης, ώστε να είναι παρών στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας.

Λίγο νωρίτερα στο γειτονικό Ιβανώφειο, ο Ηρακλής που από τρίτος έγινε ο πρώτος της παρέας, φιλοξενεί τους Αμπελόκηπους. Οι νεοφώτιστοι απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος δύσκολα θα μπορέσουν να κάνουν την έκπληξη.

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Πάτρα από τον Απόλλωνα. Και λέμε δοκιμάζεται επειδή πέρυσι δεν μπόρεσε να επιστρέψει νικητής από την αχαϊκή πρωτεύουσα. Παράλληλα θα είναι κι η πρώτη συνάντηση του Κ. Πετρόπουλου με τον Ευθ. Κιουμουρτζόγλου, δύο προπονητών που συνυπήρξαν για μεγάλο διάστημα στην εθνική ομάδα των ανδρών και οι οποίοι δεν έχουν μυστικά να κρύψουν ως προς την οργάνωση του παιχνιδιού.

Ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης στα Πατήσια. Ο Σπόρτιγκ χωρίς τον νεαρό Παπανικολάου που έχει πρόβλημα στο μηνίσκο και θα μείνει εκτός αγώνων τουλάχιστον για δέκα μέρες, αντιμετωπίζει το Περιστέρι που προέρχεται από τη συντριβή του Μιλάνου. Με νίκη ο Σπόρτιγκ θα αποκτήσει προβάδισμα για την παραμονή στην κατηγορία. Το Περιστέρι δεν έχει πλέον να χάσει τίποτα. Αν δε θέλει να μπει σε περιπέτειες και να διεκδικήσει και πάλι την έξοδο στο Κύπελλο Κόρατς, πρέπει να φύγει απ' τα Πατήσια με το ροζ φύλο αγώνα.

Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει και το παιχνίδι του Μετς. Το Παγκράτι χωρίς περιθώρια απωλειών, φιλοξενεί τη Λάρισα που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Πανιωνίου.

Στη Ν. Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Δάφνη. Πριν λίγο καιρό θα μιλούσαμε για ντέρμπι ουραγών. Ας όψεται όμως ο Ρολάντο Μπλάκμαν που έδωσε μια άλλη αίσθηση στο όνομα και στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Το ντέρμπι της ημέρας θα διεξαχθεί μεθαύριο στη Ν. Σμύρνη. Ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον Ολυμπιακό με στόχο να πλήξει το γόητρο των πρωταθλητών. Παραμένει πάντως άγνωστο αν ο Ντ. Ιβκοβιτς θα έχει στη διάθεσή του τον Φ. Χριστοδούλου που αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση.

Το πρόγραμμα των αγώνων της 12ης αγωνιστικής

Σ Α Β Β Α Τ Ο

Απόλλωνα17.00: Απόλλωνας - ΠΑΟ (Τσανίδης - Ακελ)

Γ. Μόσχος 17.00: ΑΕΚ - Δάφνη (Μπακάλης - Σταύρου)

Ιβανώφειο 17.00: Ηρακλής - Αμπελόκηποι (Ράλλης - Μιναρετζόπουλος)

Μετς17.00: Παγκράτι - Λάρισα (Συμεωνίδης - Καρούσης)

Αλεξάνδρειο 18.45: Αρης - ΠΑΟΚ (Ζαβλανός - Σπυρίδωνος) ΜΕGΑ

Σπόρτιγκ17.00: Σπόρτιγκ - Περιστέρι (Παπαδημητρίου - Τσούλης)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Ν. Σμύρνης18.45: Πανιώνιος - Ολυμπιακός (Πιτσίλκας - Κουκουλεκίδης)Α 2 Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

11ηαγωνιστική

Πειραϊκός - Κομοτηνή

Δημόκριτος - Εσπερος

Ηράκλειο - Νέστορας

Ηλυσιακός - ΜΕΝΤ

Φίλιππος - Πανελλήνιος

Ιωνικός Ν. - Ιωνικός ΝΦ

Μίλωνας - Παπάγου


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ