Κυριακή 3 Οχτώβρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμική εκκίνηση σε πανηγυρικό κλίμα

Αισιόδοξα τα μηνύματα από το πρώτο κλείσιμο την περασμένη Παρασκευή

Σε ενθουσιώδες κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρώτο κλείσιμο της τρίμηνης (Οκτώβρης - Νοέμβρης - Δεκέμβρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Αποφασιστικά και δυναμικά τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ σε ολόκληρη τη χώρα μπήκαν στη μάχη του κουπονιού, αποσκοπώντας και φέτος στην επιτυχή έκβαση της εξόρμησης που αυτή τη φορά έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία και αξία. Τα θετικά μηνύματα από τους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο, αλλά και το γεγονός ότι πολλές Οργανώσεις υπερκάλυψαν το πλάνο που είχαν θέσει για την πρώτη μέρα της εξόρμησης, δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν έγκαιρα να υπερκαλυφθεί το συνολικό πλάνο του Κόμματος και κάθε Οργάνωσης χωριστά.

Η προσπάθεια για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης υποβοηθιέται και βοηθά, συνδέεται άρρηκτα με το πλατύ πολιτικό άνοιγμα στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενόψει των εκλογών για τα όργανα της τοπικής διοίκησης και για την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αλλά και με τη γενικότερη προσπάθεια να πειστούν εργατικές λαϊκές συνειδήσεις για την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ και συμπόρευσης μαζί του για την απόκρουση της γιγαντιαίας επίθεσης που δέχεται ο λαός απ' το κεφάλαιο και τα κόμματά του, για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης προς όφελός του.

Από το κλείσιμο της πρώτης μέρας στα γραφεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ
Από το κλείσιμο της πρώτης μέρας στα γραφεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ
Παρά τις δυσκολίες των καιρών κυρίως αυτές που πηγάζουν απ' τη δραστική μείωση του λαϊκού εισοδήματος, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες αντλούν αισιοδοξία και πίστη ότι θα τις υπερνικήσουν απ' το γεγονός ότι πολλοί περισσότεροι είναι σήμερα οι άνθρωποι του μόχθου που προσεγγίζουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, που αναγνωρίζουν την αναντικατάστατη προσφορά του στην πάλη για τα δίκια τους και συνεπώς την ανάγκη να το ενισχύσουν και οικονομικά, δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στη δράση του. Αλλά και την πρέπουσα απάντηση σε όσους επιδιώκουν να το πλήξουν, κατ' επέκταση να πλήξουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, τον ίδιο το λαό.

Το γεγονός αυτό προσθέτει δυνατότητες για την υπερκάλυψη των πλάνων. Πολύτιμος σύμμαχος σ' αυτή την προσπάθεια και η πλούσια εμπειρία των οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, ο έγκαιρος σχεδιασμός και φυσικά η αποφασιστικότητα μελών και φίλων να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε στο τέλος του Νοέμβρη να έχει κερδηθεί και αυτή τη φορά η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ