Κυριακή 3 Οχτώβρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Ανάπτυξη για τις ανάγκες του λαού

Κατάμεστη η αίθουσα «Κάρολος Κουν» στον Αλιμο όπου έγινε η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Κατάμεστη η αίθουσα «Κάρολος Κουν» στον Αλιμο όπου έγινε η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Περιοχές όπως το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, το πάρκο «Αντώνη Τρίτση» στη Δυτική Αθήνα, το πάρκο Γουδή στα Ιλίσια, που μπορούν να αποτελούν μερικούς από τους μοναδικούς - τελευταίους πνεύμονες υψηλού πρασίνου της Αττικής, για άθληση, πολιτιστικές δραστηριότητες, αναψυχή, κινδυνεύουν να θυσιαστούν στο βωμό της εμπορευματοποίησης της γης.

Και βέβαια, όλα αυτά δεν είναι τυχαία, αφού οι συγκεκριμένες προτεραιότητες του αστικού σχεδίου στην Αττική δεν καθορίζονται από τις βασικές ανάγκες των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, αλλά από τα στρατηγικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Ο σχεδιασμός της άρχουσας τάξης, όπως κωδικοποιείται και στο ΕΣΠΑ 2007-2013, για ανάδειξη της χώρας ως διεθνούς κόμβου μεταφορών-εμπορίου-ενέργειας και του Λεκανοπεδίου Αττικής ως μητροπολιτικού κέντρου υπηρεσιών (χρηματοπιστωτικές, ναυτιλιακές, τουριστικές και τεχνικές) δε θα οδηγήσει σε βελτίωση αλλά σε επιδείνωση της κατάστασης για τα λαϊκά στρώματα.

Στο πλαίσιο αυτό μεθοδεύεται η μετατροπή της παράκτιας περιοχής του Ελληνικού στα άθλια πρότυπα του Λας Βέγκας με καζίνο, πολυτελή ξενοδοχειακά κέντρα, μαρίνες θαλαμηγών και ιδιωτικά αεροδρόμια της ολιγαρχίας του πλούτου. Από την προώθηση αυτών των σχεδιασμών και επιλογών, ωφελημένοι θα είναι προφανώς ελάχιστοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Στο όνομα της προσέλκυσης κεφαλαίων των διεθνών ομίλων θα επιταχυνθεί η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και θα δοθούν μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις για τα μονοπώλια. Το λαϊκό εισόδημα θα γνωρίσει νέα αφαίμαξη για την κρατική στήριξη των ιδιωτών επενδυτών.

Αυτά τονίστηκαν από τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε ειδική εκδήλωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στον Αλιμο όπου αναλύθηκαν οι θέσεις της παράταξης για τα λαϊκά προβλήματα του Λεκανοπεδίου, με αιχμή την τύχη του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη νέα αυτή αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης σε βάρος της ποιότητας της ζωής των εργαζομένων στο Ελληνικό και στο λεκανοπέδιο γενικότερα, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

Απαιτούμε την ανάπτυξη ενός υπερτοπικού πόλου πρασίνου με τη δημιουργία ενός μεγάλου πολυθεματικού πάρκου στην περιοχή του Ελληνικού, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, παρέχοντας στους εργαζόμενους δυνατότητες για άθληση, ψυχαγωγία και πολιτιστική δραστηριότητα. Ενα πάρκο, έναν μεγάλης έκτασης πνεύμονα πρασίνου έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι, που θα αποτελεί δημόσια λαϊκή περιουσία.

Οι όποιες δαπάνες για την κατασκευή του πάρκου και την ανάπλαση του χώρου θα βαρύνουν το δημόσιο. Επίσης, το κόστος διαχείρισης, συντήρησης και λειτουργίας του πάρκου θα καταβάλλεται από το κράτος.

Στο πάρκο θα ενταχθούν όλες οι υπάρχουσες αθλητικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις (Ολυμπιακό κέντρο ναυσιπλοΐας, κανόε-καγιακ, γήπεδα κ.ά.), τα κτίρια των πρώην αεροσταθμών και της αμερικάνικης βάσης καθώς και τα υπόστεγα προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού και της νεολαίας με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ, με εύκολη πρόσβαση με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες, για ανάπτυξη ενός γνήσιου λαϊκού αθλητισμού και την εξυπηρέτηση των πολιτιστικών αναγκών τους.

Απορρίπτουμε κάθε απόπειρα εμπορευματοποίησης οποιουδήποτε τμήματος της περιοχής του Ελληνικού και απαιτούμε να ακυρωθούν όλες οι συμβάσεις παραχώρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Είμαστε αντίθετοι με αποπροσανατολιστικές προτάσεις για χρηματοδότηση από τη μία ή την άλλη πηγή, που δε θίγουν της ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής, ούτε τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ