Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10785

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Το ΚΚΕ δε θα συμμετάσχει στη «διαβούλευση» για την Ανώτατη Εκπαίδευση - επιχείρηση

Η διαβούλευση έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση: Ερχεται σαν συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στο σχολείο, στο πλαίσιο μιας ενιαίας στρατηγικής, που έχει στο στόχαστρο να αφαιρέσει και τα τελευταία εμπόδια ώστε να ρυθμίζουν οι επιχειρήσεις τη διοίκηση, τη δομή και το περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.


ΣΕΛ.  3

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΑΧΗΣ και ελπίδας για τη λαϊκή προοπτική

Παρουσιάστηκε χθες το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Motion Team

Σημαντικές πρωτοβουλίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αττική:

  • Εθνικό σχέδιο ασφαλούς διαχείρισης των απορριμμάτων από Ενιαίο Κρατικό Φορέα με γνώμονα την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.
  • Η πρόταση για την αξιοποίηση του Ελληνικού, σε όφελος του λαού και της νεολαίας.

ΣΕΛ.  6  -  9

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πανηγυρικό το κλίμα στο πρώτο «κλείσιμο»

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, που μαρτυράει το πείσμα και την αποφασιστικότητα να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της οικονομικής και πολιτικής δουλειάς εν μέσω κρίσης και προεκλογικής περιόδου, οι οργανώσεις του Κόμματος σε όλη τη χώρα έκαναν χτες βράδυ το πρώτο κλείσιμο της τρίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ. Τα μηνύματα από την κάλυψη των πλάνων είναι ελπιδοφόρα από παντού.


ΣΕΛ.  3

Προσφορές στο ΚΚΕ

Ο Γιώργης Μωραΐτης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ (ως πρώτη δόση) 1.000 ευρώ.

Επίσης, ο Γιάννης Παπαχρήστου, από τον Πόρο, προσφέρει 1.000 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ.


Αντιδραστικές αλλαγές

Η κυβέρνηση νομοθετεί νέα μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα στο όνομα της κρίσης, για να στηριχθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μειώνει τους μισθούς με το νέο μισθολόγιο και στο δημόσιο τομέα, στο όνομα αντιμετώπισης των ελλειμμάτων. Στο όνομα του εκσυγχρονισμού του αστικού κράτους, και μέσω του νέου μισθολογίου, προωθεί νέες σαρωτικές, αντιδραστικές αλλαγές, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά για το κράτος των μονοπωλίων και τα κέρδη τους. Ενάντια στα δικά τους δικαιώματα και ανάγκες, ενάντια στα δικαιώματα και στις ανάγκες του λαού. Τα κριτήρια αποδοτικότητας π.χ. του εκπαιδευτικού, του νοσηλευτικού προσωπικού, άλλων τομέων του δημοσίου, προσαρμόζονται στην Παιδεία και στην Υγεία της αγοράς καταβαραθρώνοντας τη μόρφωση, τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας, άλλες ανάγκες που σχετίζονται με το Δημόσιο, προκειμένου να ενισχύεται η επιχειρηματική δράση. Η επίθεση της κυβέρνησης κλιμακώνεται. Χρειάζεται ενιαία αποφασιστική λαϊκή απάντηση με την πάλη ενάντια σε αστικό κράτος και μονοπώλια,αποδέσμευση από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, συμπόρευση με το ΚΚΕ και με την ψήφο, για να ανακοπεί και να ανατραπεί τελικά η αντιλαϊκή πολιτική.



ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ
Καθόλου τυχαία η συγκυρία

ΣΕΛ.  15
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Βολικός ψευτοκαβγάς για επιτροπές και σκάνδαλα

ΣΕΛ.  12
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011
Απάνθρωπη αντιλαϊκή επέλαση

ΣΕΛ.  17
ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Χρειάζεται ενιαία αποφασιστική λαϊκή απάντηση

ΣΕΛ.  21
Ο λαός να φοβίσει κυβέρνηση και μονοπώλια

Η δήλωση του πρωθυπουργού, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 7 Νοέμβρη θα το μετρήσουν κυρίως στο εξωτερικό η ΕΕ και το ΔΝΤ, έχει στόχο να τρομοκρατηθεί ο λαός. Οι λαϊκές δυνάμεις αντί να φοβηθούν, έχουν το χρέος και πρέπει να στείλουν ηχηρή περήφανη απάντηση με την ψήφο τους ότι δεν αποδέχονται την αντιλαϊκή πολιτική, δε σκύβουν το κεφάλι. Αντί να φοβηθεί ο λαός, πρέπει να φοβηθούν τα κόμματα και οι οργανισμοί των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ