Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει το δρόμο του

Ανακοίνωση για το κατάπτυστο ψήφισμα

Με ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταδικάζει το προωθούμενο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισμα για την «καταπολέμηση του εξτρεμισμού», όπως τιτλοφορείται, που πρόκειται να συζητηθεί στις 5 Οκτώβρη και σημειώνει:

«Πρόκειται για απαράδεκτο και ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα συμφέροντα και τις ελευθερίες των λαών της Ευρώπης ψήφισμα, το οποίο αποτελεί συνέχεια του γνωστού αντικομμουνιστικού μνημονίου.

Με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του "εξτρεμισμού" συκοφαντούνται και στοχοποιούνται οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες, που παίρνουν πιο μαζικό και ριζοσπαστικό χαρακτήρα αντίστασης στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης. Στο όνομα της υπεράσπισης της "δημόσιας τάξης", της "ηθικής" και της "υπεράσπισης των δικαιωμάτων των άλλων" δικαιολογούνται και ουσιαστικά παροτρύνονται οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρώπης να πάρουν νέα μέτρα σε βάρος βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως της ελεύθερης έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι.

Στο στόχαστρο τοποθετούνται απερίφραστα τα πολιτικά κόμματα και οι οργανώσεις που αγωνίζονται με συνέπεια για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, που αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική και εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων και αγωνίζονται για την ανατροπή τους. Προτείνεται η λήψη πιο σκληρών ποινικών, διοικητικών και οικονομικών μέτρων σε βάρος τους και στα πλαίσια αυτά επικροτείται η απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστών στην Πολωνία.

Είναι, τέλος, ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι στο προτεινόμενο ψήφισμα γίνεται ειδική αναφορά στην Ελλάδα, ως παράδειγμα "εξτρεμισμού" που πρέπει να καταπολεμηθεί και επιχειρείται η συκοφάντηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων μέσα από την ταύτισή τους με τη δράση προβοκατόρικων ομάδων.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους, στον κόσμο των λαϊκών στρωμάτων, στη νεολαία, σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, την κλιμάκωση της αντιλαϊκής και αντικομμουνιστικής εκστρατείας που επιχειρείται μέσα από αυτό το κατάπτυστο ψήφισμα και τους καλεί να υψώσουν άμεσα φωνή διαμαρτυρίας και καταδίκης.

Οι λαοί έχουν δικαίωμα να επιλέγουν το δρόμο ανάπτυξης, την εξουσία και τις μορφές πάλης που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και όχι αυτά που τους επιβάλλουν οι εκμεταλλευτές και οι δυνάστες τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πρωταγωνιστής» ο αποπροσανατολισμός του λαού(2017-03-16 00:00:00.0)
Οι κοινωνίες πάνε μπροστά με ανυπακοή(2010-11-17 00:00:00.0)
Ευρω-«ιδιώνυμο»!(2010-10-08 00:00:00.0)
«Κλειδώνει» στο σκόπευτρο τον εχθρό λαό(2010-10-03 00:00:00.0)
Σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Νομικής Βοήθειας(2002-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ