Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το ΚΚΕ δε συμμετέχει στη «διαβούλευση» για τις ανατροπές στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Η απαντητική επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος στην αρμόδια υπουργό, για τον ορισμό εκπροσώπων των κομμάτων στην «Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία»

Το ΚΚΕ δε θα συμμετάσχει στην «Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία», απαντάει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην πρόσκληση της υπουργού Παιδείας προς τους αρχηγούς των κομμάτων, να ορίσουν έναν εκπρόσωπό τους (βουλευτή ή ευρωβουλευτή) στην εν λόγω επιτροπή. Η απαντητική επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην αρμόδια υπουργό έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταθέσει και δημόσια τις θέσεις του για μια Παιδεία που θα υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού και όχι του κεφαλαίου. Υπενθυμίζουμε ότι πολλές φορές τις αναπτύξαμε στη Βουλή σε συζητήσεις που προκάλεσε το κόμμα μας και ήταν μάλιστα το κεντρικό θέμα της τελευταίας προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης που έγινε με δική μας πρωτοβουλία σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Οπως γνωρίζετε, συμμετέχουμε ενεργά στη σχετική μόνιμη επιτροπή του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Θεωρούμε όμως ότι η διαβούλευση έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση: Ερχεται σαν συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στο σχολείο, στο πλαίσιο μιας ενιαίας στρατηγικής που έχει στο στόχαστρο ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Να αφαιρέσει και τα τελευταία εμπόδια, ώστε να ρυθμίζουν οι επιχειρήσεις τη διοίκηση, τη δομή και το περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Για τους λόγους αυτούς, σας ενημερώνουμε ότι το ΚΚΕ δε θα συμμετάσχει στην "Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία". Θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, ώστε η Παιδεία να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ