Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΕΛΜΑΝ: Σε 4ωρη στάση εργασίας σε όλες τις βάρδιες, αύριο Τετάρτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στη επιχείρηση «ΣΕΛΜΑΝ», ενάντια στις νέες απολύσεις 25 εργαζομένων.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: Παρέμβαση σε εκδήλωση του Δήμου Μεταμόρφωσης έκαναν την Κυριακή οι ταξικές δυνάμεις της περιοχής. Ενημέρωσαν τους κατοίκους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το ζήτημα των απολυμένων από το δήμο, τον περασμένο Μάη, και ανέδειξαν την ανάγκη οργάνωσης της πάλης για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Υπενθυμίζεται ότι οι απολύσεις ξεπερνούν τις 50 και τον τελευταίο καιρό απολυμένοι πραγματοποιούν καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από το δήμο αλλά και παρεμβάσεις ενημέρωσης των κατοίκων.

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»: Συγκέντρωση πραγματοποιούν αύριο στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών, οι πρώην εργαζόμενοι στην «Ολυμπιακή» απαιτώντας την άμεση καταβολή των αποζημιώσεών τους και να προχωρήσει η διαδικασία των μετατάξεων. Χτες οι πρώην συμβασιούχοι της «Ολυμπιακής» έκαναν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο ζητώντας να μη συμψηφιστεί το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται τώρα με τα προηγούμενα επιδόματα ανεργίας που έχουν λάβει.

ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι στον Ιππόδρομο διεκδικώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και να μην περικοπούν οι αποδοχές τους όπως ήδη γίνεται μέσω της μείωσης της απασχόλησής τους. Χτες, όπως και την περασμένη Πέμπτη, έκαναν στάση εργασίας ενώ την περασμένη Παρασκευή προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού. Τις επόμενες μέρες θα αποφασίσουν για την παραπέρα δράση τους.

ΙΚΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 11 π.μ., κάνουν σήμερα οι ειδικευόμενοι γιατροί του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ «Παπαδημητρίου» και των ειδικευομένων ιατρών του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών Ιανουαρίου 2010, Ιουλίου 2010 καθώς και Αυγούστου 2010. Σε χτεσινή συνάντηση η διοίκηση του ΙΚΑ, ζήτησε 24ωρη προθεσμία προκειμένου να ενημερώσει τους γιατρούς αν μπορούν να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ