Θετική ήταν η γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, όσον αφορά τη χορήγηση του επιδόματος αυξημένης ευθύνης ύψους 35.000 δραχμών και στους ειδικευόμενους γιατρούς, αφού έχουν "ως αποδοχές το σύνολο των αποδοχών των επιμελητών Γ". Η γνωμάτευση εστάλη χτες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και σήμερα το μεσημέρι αναμένεται απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών. Αν η δεύτερη γνωμάτευση είναι επίσης θετική, τότε θα χορηγείται το επίδομα και στους ειδικευόμενους γιατρούς. Διαφορετικά, οι γιατροί που έκαναν χτες εξάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, μετά από απόφαση του ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Ωστόσο, ένα θέμα που θα μπορούσε να είχε διευκρινιστεί από την πρώτη στιγμή, χρησιμοποιήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κυρίως, για τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό έγινε χτες καθαρότερο, όταν μετά τις συναντήσεις στο υπουργείο Υγείας ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευομένων Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΣΕΙΑΠ) Γ. Πατούλης έλεγε ότι "ο ειδικευόμενος πρέπει να έχει τη δική του φωνή" και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση στο Λαϊκό Νοσοκομείο κι όχι στην ΕΙΝΑΠ, όπου θα γινόταν ενημέρωση.
Η ΕΙΝΑΠ, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι "μόνο η οριστική επίλυση του θέματος θα αποτελέσει προϋπόθεση αναστολής των κινητοποιήσεων των γιατρών".Επίσης, οι σύλλογοι ειδικευομένων από 14 νοσοκομεία της Αθήνας δηλώνουν ότι αν μέχρι σήμερα δε λυθεί το πρόβλημα θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Επίσης, δηλώνουν ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί "εκπροσωπούνται συνδικαλιστικά και μόνο από τις συνελεύσεις, τους συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα των νοσοκομείων τους".