Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΕΣΕΝ - ΑΕΝ
Παρέμβαση χτες στα γραφεία των εφοπλιστών

Δυναμική παρέμβαση στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, έγινε χτες το μεσημέρι από μηχανικούς και καθηγητές από το ΚΕΣΕΝ μηχανικών και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου, αναδεικνύοντας τις ευθύνες που έχουν οι εφοπλιστές και η αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντά τους, για την εικόνα διάλυσης που εμφανίζει σήμερα η δημόσια ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό. Την ώρα εκείνη ήταν σε εξέλιξη η διαπραγματευτική συνάντηση του προεδρείου της εφοπλιστικής Ενωσης με τη διοίκηση της ΠΝΟ για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2010 με τους ναυτεργάτες των ποντοπόρων πλοίων.

Η συνάντηση αναβλήθηκε (λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας μέλους της διοίκησης της ΠΝΟ).

Την ώρα που τα μαθήματα του ΚΕΣΕΝ για τους α' μηχανικούς δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, όταν η προγραμματισμένη έναρξη ήταν για τις 3 Σεπτέμβρη και έγινε μετ' εμποδίων η έναρξη των μαθημάτων για τους β' μηχανικούς στις 15 Σεπτέμβρη, ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θ. Βενιάμης, το μόνο που βρήκε να πει ήταν «υπομονή μέχρι να αναλάβει ο νέος υπουργός», συμπληρώνοντας βέβαια υποκριτικά ότι «το θέμα αυτό απασχολεί και εμάς».

Η θέση της ΕΕΕ - που σταθερά δημοσιοποιεί μέσω και του προέδρου της - σταθερά στηρίζει «την ανάγκη δημιουργίας ιδιωτικών σχολών», με σαφή στόχο να εκπαιδεύονται πειθήνιοι ναυτεργάτες χωρίς να διεκδικούν δικαιώματα. Το αποτέλεσμα είναι η υπονόμευση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, με πεπαλαιωμένες και επικίνδυνες υποδομές, «αρχαίο» τεχνολογικό εξοπλισμό και με τραγική έλλειψη προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι - όπως ειπώθηκε σε σύσκεψη που έγινε στην ΠΕΜΕΝ πριν την παρέμβαση - τις ανάγκες σε έλλειψη προσωπικού στο ΚΕΣΕΝ και τις ΑΕΝ προσπαθούν από το υπουργείο να τις καλύψουν με προσλήψεις ωρομίσθιων καθηγητών τους οποίους ωστόσο πληρώνουν με 7 ευρώ την ώρα!

ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σε δελτίο Τύπου καλούν τους ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους, να συμμετέχουν μαζικά στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, σε «συσπείρωση, οργάνωση, αγώνα ενάντια στην αντιναυτεργατική πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι υπεύθυνη για την οικονομική κρίση και την όξυνση των προβλημάτων των ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ