Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Να πρωτοστατήσουν στην πάλη για σταθερή εργασία για όλους

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ μπροστά στη μεθαυριανή κινητοποίηση

Να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης για σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους, καλεί τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης το ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας την ανάγκη να βγάλουν συμπεράσματα, να αντιπαλέψουν οργανωμένα όσους τους έχουν εγκλωβίσει στην εργασιακή ανασφάλεια και περιπλάνηση, να δώσουν απάντηση σε όσους τώρα προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν και διασπάσουν σ' εκείνους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κι εκείνους που δεν τις καλύπτουν.

Αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι και στη μεθαυριανή κινητοποίηση (συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από τον Αρειο Πάγο, με αφορμή εκδίκαση σχετικής υπόθεσης συμβασιούχων). Στην κινητοποίηση καλούν και το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αττικής και η Παναττική Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων ΟΤΑ, με προσυγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στο μετρό Αμπελοκήπων. Για την κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) και η ΠΟΕ - ΟΤΑ 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους και στάση εργασίας (7.30 π.μ.-11.30 π.μ.) για το υπόλοιπο προσωπικό.

Με την ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ απευθύνεται στους συμβασιούχους, τους εργαζόμενους με stage και άλλες ευέλικτες μορφές εργασίας για να μην αποδεχθούν «την κοροϊδία, την ομηρία που επιδιώκουν η κυβέρνηση και η ΝΔ. Εχετε πείρα από τη στάση τους μέσα από τους αγώνες σας το προηγούμενο διάστημα. Αποδείχθηκαν καθαρά ποιοι είναι οι εχθροί σας και ποιοι οι φίλοι σας. Αυτοί που σας χτύπαγαν την πλάτη και σας έταζαν μόνιμη δουλειά, σας έδωσαν τελικά απολύσεις, ανεργία και αρκετή αβεβαιότητα για το μέλλον.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει καταγγείλει και έχει εκφράσει έμπρακτα την καθολική της αντίδραση στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να απολύσει τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης (συμβασιούχους, stage κλπ.) στο όνομα της δήθεν διαφάνειας και του νοικοκυρέματος του δημόσιου τομέα, καθώς και τη ΝΔ η οποία συμφώνησε απόλυτα και στήριξε αποφασιστικά αυτή την επιλογή. Κατήγγειλε το ΣΥΝ -ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παίζει με τους εργαζόμενους, προβάλλοντας την οδηγία της ΕΕ περί της δήθεν κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών απ' αυτούς τους εργαζόμενους. Ηρθε σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και οι άλλοι μηχανισμοί στήριξης του κεφαλαίου και εξειδικεύοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δημόσιο είπαν "πέντε φεύγουν ένας προσλαμβάνεται"».

Το ΠΑΜΕ «είχε καταγγείλει τους μεγαλοδικηγόρους και άλλους, στελέχη των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, οι οποίοι από τη μια προωθούσαν το αίσχος των stage και των συμβασιούχων, από την άλλη ως μεγαλοδικηγόροι έλεγαν ελάτε να σας "σώσουμε"». Αυτή την τακτική, συνεχίζει, «χρησιμοποιούν και σήμερα με στόχο να αποπροσανατολίσουν, να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους και να τους κρατήσουν μακριά από το ταξικό κίνημα, που είναι το μόνο που μπορεί να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα. Ακόμα την αξιοποιούν για να μεγαλώσουν τα κέρδη των δικηγορικών γραφείων και άλλων μηχανισμών».

Σήμερα, επισημαίνει, το ΠΑΜΕ «εξακολουθεί με σταθερότητα να στηρίζει το μοναδικό αίτημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όχι μόνο αυτών των εργαζομένων, αλλά και όλων όσοι είναι άνεργοι και ευέλικτα εργαζόμενοι. Μετατροπή των συμβάσεων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Στην κατεύθυνση αυτή καλεί στην αυριανή κινητοποίηση για να παλέψουν «για ανατροπή αυτής της αντεργατικής πολιτικής. Οχι στις απολύσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Ουσιαστική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους με αύξηση του επιδόματος ανεργίας για όσο διάστημα αυτή διαρκεί, με πάγωμα των χρεών τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ