Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απελευθέρωση ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις

-- Για το θέμα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, ποια είναι η δική σας θέση; Ποια είναι η θέση σας για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φορτηγών δημόσιας χρήσης;

-- Το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων είναι μια ώριμη ανάγκη του συστήματος, γιατί αυτή τη στιγμή πρέπει να καταλάβουν το χώρο μεγάλες εταιρείες, ελληνοξενικές κ.λπ., δεν έχει σημασία. Πάρτε το δικηγορικό επάγγελμα. Θα γίνουν μεγάλες νομικές εταιρείες και πίσω η μάζα των δικηγόρων που θα αμείβονται όπως ένας ανειδίκευτος εργάτης. Ετσι είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πάρτε τα φορτηγά. Τα φορτηγά έχουν δημόσια άδεια, δηλαδή είναι δημόσιας χρήσης. Εδώ τι θα γίνει; Θα γίνουν οι μεγάλες εταιρείες, ορισμένοι από αυτούς που ενδεχομένως είναι και στους δρόμους και αγωνίζονται, που έχουν 14 και 15 φορτηγά, θα επιβιώσουν και θα μπουν στις μεγάλες εταιρείες. Αυτοί που έχουν ένα ή δύο φορτηγά δε θα αντέξουν. Πάρτε την περίπτωση του ταξί. Θα γίνουν μεγάλες εταιρείες ταξί, κάποιοι θα μπουν, κάποιοι δε θα μπουν, ανάλογα.

Η απάντηση στα συγκεκριμένα θέματα. Φαρμακεία: Εμείς είμαστε υπέρ της ένταξης του φαρμάκου, άρα και της πώλησης, στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Φαρμακεία στα νοσοκομεία, φαρμακεία στα Κέντρα Υγείας και στη γειτονιά, αλλά θα είναι ενταγμένα εκεί. Οι φαρμακοποιοί θα είναι μισθωτοί στο κρατικό σύστημα διανομής των φαρμάκων, με καλούς μισθούς και με ωράρια.

Διότι οι φαρμακοποιοί που θα επιβιώσουν θα είναι λίγοι και τα φαρμακεία έχετε δει, μέχρι και ρούχα βάζουν, παλτά θα πουλάνε σε λίγο και καπέλα. Γιατί δεν μπορούν να ζήσουν. Και ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να πουλάει φάρμακα με ζημιά. Δεν μπορεί να πουλάει κάτω από το κόστος. Το ίδιο και οι βενζινοπώλες. Το θέμα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και της δημιουργίας συνεταιρισμού, εκεί που δεν είναι δυνατή η κοινωνικοποίηση ή δεν πρέπει να γίνει, ας το πάρουμε κι έτσι, αυτή είναι η απάντηση.

Από την άλλη μεριά, για να ξεκαθαρίσουμε, είμαστε αντίθετοι στον αυταρχισμό εναντίον αυτών των ανθρώπων, στη δίωξή τους και τα λοιπά. Πρέπει να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά και να προτείνουν μια ριζικά εναλλακτική λύση και όχι μέσα στα όρια του συστήματος να υποστηρίζουν τη μια ή την άλλη διαχείριση. Αλλά είμαστε εναντίον του αυταρχισμού και εναντίον της συκοφάντησης αυτών των ανθρώπων που κάνει η κυβέρνηση και άλλα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ