Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βιάζονται…

Γρηγοριάδης Κώστας

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης τα αστικά ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν πως ο ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ανέφερε σε συνέντευξή του σε ρεπόρτερ του αμερικανικού περιοδικού «The Atlantic», ότι «το κομμουνιστικό οικονομικό μοντέλο της Κούβας δε λειτουργεί πια».

Στην πραγματικότητα ο Φ. Κάστρο, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη δυνατότητα «εξαγωγής του οικονομικού μοντέλου της Κούβας», απάντησε πως «το κουβανικό μοντέλο δεν είναι πλέον λειτουργικό ούτε για εμάς».

Από τα παραπάνω γίνεται φανερή η λαθροχειρία που επιχειρείται. Οπως έχει τονίσει το ΚΚΕ, δεν υπάρχει ζήτημα απόρριψης ή «μίμησης» κάποιου μοντέλου. Εκείνο που υπάρχει είναι η επιλογή δρόμου ανάπτυξης, καπιταλιστικού ή σοσιαλιστικού, καθώς και ακλόνητες αρχές, πάνω στις οποίες πρέπει να οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός.

Σήμερα, ενώ η ηγεσία της Κούβας επιδιώκει αλλαγές, που όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, θα είναι στα πλαίσια του σοσιαλισμού, τα αστικά ΜΜΕ (κρατικά κι ιδιωτικά) βιάζονται να ανακηρύξουν το τέλος της κουβανέζικης Επανάστασης! Οπως είχαν κάνει και το 1991, όταν μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ενωση βιάστηκαν να κηρύξουν το «τέλος της Ιστορίας» κι ακόμη και το γρήγορο τέλος της Σοσιαλιστικής Κούβας.

Είκοσι χρόνια μετά, η πραγματικότητα τους διαψεύδει! Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση δείχνει στους λαούς πιο επιτακτικά τη μοναδική εναλλακτική λύση: τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία! Η Κούβα, εδώ και είκοσι χρόνια, παρά τις δυσκολίες και τις στερήσεις που έφερε η ανατροπή του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ενωση, στην οποία σε σημαντικό βαθμό στηριζόταν η κουβανική οικονομία, καθώς κι ο πολύχρονος αποκλεισμός της και ο οικονομικός και πολιτικός πόλεμος των ΗΠΑ και της ΕΕ, άντεξε! Κι ενώ σήμερα κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα σε βάρος της, προχωρά σε μέτρα, που εμείς οι κομμουνιστές σ' όλον τον κόσμο ευχόμαστε να δυναμώσουν την εργατική - λαϊκή εξουσία, να λύσουν προβλήματα, να εδραιώσουν ακόμη περισσότερο το σοσιαλισμό και βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη και την αρνητική εμπειρία της ΕΣΣΔ και της σημερινής Κίνας, να μην επιτρέψουν την παλινόρθωση των καπιταλιστικών σχέσεων!


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ας μην βιάζονται, λοιπόν, να θάψουν το «φάντασμα του κομμουνισμού», που τους «ταλαιπωρεί» ακόμη από την εποχή του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου». Σε κάθε περίπτωση ο κόπος τους θα είναι μάταιος!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ