Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Να διαδηλώσουμε αποφασιστικά για τις λαϊκές ανάγκες

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις για το αγωνιστικό ραντεβού το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους

Από την περσινή διαδήλωση
Από την περσινή διαδήλωση
Να δώσουν ηχηρή απάντηση σε όλους όσοι βάζουν πλάτη για να περάσει ό,τι επιβάλλει και η καπιταλιστική κρίση και η καπιταλιστική ανάπτυξη, καλούνται οι εργάτες κι οι εργάτριες, διαδηλώνοντας για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνει το ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ, στις 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σ' αυτή την κατεύθυνση οι ταξικές δυνάμεις επιδιώκουν με τις καθημερινές τους παρεμβάσεις στους τόπους δουλειάς να αναδείξουν γιατί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν μεγάλες ευθύνες και η απομόνωσή τους από τους εργάτες είναι προϋπόθεση για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης. Γιατί αυτές οι δυνάμεις στηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου και την πολιτική που στο όνομα της ανάπτυξης μοιράζει τσάμπα χρήμα, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες. Αυτή η πολιτική έχει όμως και μετρήσιμα αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν πως μόνο αδιέξοδα έχει για τους εργάτες.

Ορισμένα από αυτά τα μετρήσιμα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, καλώντας τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν με αιτήματα ανώδυνα για τη μεγαλοεργοδοσία.

Οπως ειπώθηκε, στη Θεσσαλονίκη, δύο στις τρεις νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, μόνο το Γενάρη 897 θέσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε μερικής απασχόλησης και άλλες 173 σε εκ περιτροπής εργασία, ενώ οι άνεργοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ξεπερνούν τις 130.000. Σε ορισμένους κλάδους η ανεργία ξεπερνά το 50% (οικοδομή, κατασκευές), ενώ ακολουθούν η κλωστοϋφαντουργία και ο ιματισμός.

Η φετινή αφίσα
Η φετινή αφίσα
Στην Κεντρική Μακεδονία από τις 33.466 προσλήψεις που ανακοίνωσαν 11.280 επιχειρήσεις της περιοχής, 16.046 θέσεις εργασίας ήταν μερικής απασχόλησης, 4.090 αφορούσαν σε εκ περιτροπής εργασία και μόνον 13.330 ήταν πλήρους απασχόλησης.

Και ενώ τα στοιχεία που παρουσιάζουν ομολογούν πως τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οδυνηρά για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ηγεσίες όπως η διοίκηση του ΕΚΘ εξακολουθούν να στηρίζουν την πολιτική στήριξης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες

Τη συμμετοχή στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν εργαζόμενοι και από άλλες περιοχές, όπως τη Θεσσαλία. Ετσι, από το Βόλο η αναχώρηση θα γίνει (τη μέρα του συλλαλητηρίου, 11/9) με λεωφορεία στις 2 το μεσημέρι, από την πλατεία Πανεπιστημίου (οδός Δημητριάδος). Από τα Τρίκαλα πούλμαν θα αναχωρήσουν το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι από την οδό Λαρίσης (απέναντι από την ψησταριά «Κωσταρά»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ