Πέμπτη 4 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μισθοί στα Τάρταρα και «ευελιξία» στη «μεταμνημονιακή» ζούγκλα

Αποκαλυπτικά παραδείγματα από την επεξεργασία στοιχείων του συστήματος «Εργάνη», που δείχνουν την ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης, για να ανακάμψει το κεφάλαιο

  • Προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων την «επόμενη μέρα» των μνημονίων διαμορφώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων.
  • Το 2017 συνεχίστηκε η μείωση του μέσου μισθού κατά 3,33% σε σύγκριση με το 2016. Ταυτόχρονα, αυξήθηκαν οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθούς κάτω από 500 ευρώ μεικτά και εργάζονται με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία.
  • Σταθερά ενισχύεται και η «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, καθώς ένας στους πέντε εργαζόμενους απασχολείται λιγότερες από 20 ώρες τη βδομάδα, ενώ περισσότερες από τις μισές νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν το 2017, είναι με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας.
  • Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η κυβέρνηση ρίχνει πυροτεχνήματα για αύξηση του κατώτερου μισθού μετά το τέλος του μνημονίου, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός υποδεικνύει στους εργαζόμενους να ξεχάσουν τις απώλειες που είχαν στα χρόνια της κρίσης και να προσαρμοστούν στην «κανονικότητα» της αντεργατικής νομοθεσίας, που διατηρεί και επεκτείνει η κυβέρνηση.

ΣΕΛ.  12

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ