Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10761

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ για συντονισμό των αγώνων
  • Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας και τους αγώνες μας με βάση τα κοινά μας συμφέροντα και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος πάλης και ανατροπής.
  • Συσπείρωση και αγώνας για να πληρώσουν τα μονοπώλια τα βάρη της κρίσης. Ενιαίο μέτωπο πάλης εργατών, υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νεολαίας για τη διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής για τις οικογένειές μας και ενός σίγουρου μέλλοντος για τα παιδιά μας.

ΣΕΛ.  7

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΟΥ για να ματαιωθεί η αντιλαϊκή πολιτική

ΚΚΕ: Τα άγρια μέτρα θα συνεχιστούν και θα δυναμώνουν όσο η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, της ΕΕ δεν βρίσκουν το λαό μπροστά τους, αποφασισμένο να απορρίψει τα διλήμματα, τις απειλές, την πολιτική τους, να παλέψει για τα δικαιώματά του, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής

Η κυβέρνηση, με πλήρη επίγνωση των τραγικών συνεπειών που θα έχουν για το λαό, σχεδιάζει να επιβάλει δραστικές αυξήσεις και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο ΦΠΑ και στη ΔΕΗ και αλλού για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, περισσότερες φοροαπαλλαγές και προνόμια. Με αυτούς τους στόχους η ΝΔ συμφωνεί. Ψεύδεται λέγοντας ότι είναι κατά του μνημονίου και της πολιτικής της κυβέρνησης. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι ζήτημα μείγματος, όπως λέει.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΜΕ
Εμπρακτη στήριξη στο λαό του Πακιστάν

Η 4 του Οκτώβρη 2010 ημέρα αλληλεγγύης στο λαό του Πακιστάν. Οι ανάγκες σύμφωνα με τα συνδικάτα του Πακιστάν, εκτός από χρήματα, είναι: Νερό - λάδι - ζάχαρη - γάλα σε σκόνη. Κάλεσμα σε συνδικάτα, φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών και των φτωχών αγροτών, οργανώσεις των γυναικών και της νεολαίας, των εργαζομένων, να συμβάλουν στην ημέρα αλληλεγγύης στο λαό του Πακιστάν.


ΣΕΛ.  23

Πρόκληση ΝΕΤ

Προκλητική η κρατική τηλεόραση της ΝΕΤ χτες, έδειξε και έλλειψη σεβασμού στο λαό και στην ενημέρωση. Ενώ πρόβαλε ζωντανά ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για την επέτειό του, αφιέρωσε στη συνέχεια και μεγάλο μέρος του κεντρικού της δελτίου των 9 μ.μ. στο ίδιο θέμα, λες και ήταν το μοναδικό των σημερινών εξελίξεων, λες και δεν υπήρχαν και άλλες σημαντικές ειδήσεις. Υπάρχουν επέτειοι και άλλων κομμάτων, όπως του ΚΚΕ, αλλά δεν τις προβάλλει με τέτοιο ζήλο. Το ΠΑΣΟΚ έχει και το χρήμα και τα μέσα για να γιορτάζει τις επετείους του. Γιατί λοιπόν το κρατικό κανάλι που υποτίθεται ότι πρέπει να ενημερώνει αντικειμενικά και για όλες τις εξελίξεις το λαό (από τη φορολογία του λειτουργεί), να ακολουθεί τέτοια άκρως φιλοκυβερνητική - φιλοΠΑΣΟΚική τακτική; Για παράδειγμα, δεν προβάλλει τις καθημερινές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ. Ούτε του λαϊκού κινήματος. Οι διοικούντες το κανάλι τι έχουν να πουν; Η κυβέρνηση που κόπτεται για τη δημοκρατία; Το ανέχεται ή το προτρέπει;



ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΚΕ
Οι κυβερνητικές απειλές δε θα περάσουν

Είναι προκλητικό, η κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών, οδηγώντας το λαό στην κόλαση της φτώχειας και της ανεργίας, που το κόμμα της, το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, αποδεδειγμένα είχε και έχει την πολύμορφη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως το σκάνδαλο της «Ζήμενς», να απειλεί με αποκλεισμούς και οικονομικά πρόστιμα το ΚΚΕ και τους υποψηφίους που υποστηρίζει στις εκλογές, επειδή θα απευθυνθεί με το κουπόνι των 2, 3 και 10 ευρώ στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό. Είναι υπόθεση όλων των λαϊκών δυνάμεων να καταδικάσουν την αντιΚΚΕ επίθεση. Εμπρακτη απάντηση είναι η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Είναι η υπερψήφισή της στις τοπικές εκλογές.


ΣΕΛ.  9
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αυλαία χτες σε Πάτρα και Βόλο

Σήμερα στην Πάτρα θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  16
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ολα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, να καταργηθούν τα τροφεία

ΣΕΛ.  9
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ
Σοσιαλδημοκρατική κοροϊδία του λαού

ΣΕΛ.  2

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ