Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΓΑ
Εμπαιγμός με τη χρηματοδότηση

Εμπαιγμό για τους αγροτοκτηνοτρόφους αποτελεί η τροποποίηση της τελευταίας στιγμής που έκανε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο νομοσχέδιο για τις γεωργικές ασφαλίσεις, με βάση την οποία θα υπάρχει κρατική επιχορήγηση στον ΕΛΓΑ 20%, που θα υπολογίζεται με βάση το ύψος των εκάστοτε εισφορών που θα πληρώνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σταμάτησαν να χρηματοδοτούν τον ΕΛΓΑ, όπως όφειλαν και τον οδήγησαν στη χρεοκοπία, αναγκάζοντάς τον να παίρνει δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου. Η τωρινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε αρχικά να κόψει κάθε χρηματοδότηση στον ΕΛΓΑ και τώρα μιλάει για ένα 20% επί των εισφορών, που στην πράξη είναι ψίχουλα και επίσης είναι αμφίβολο αν θα καταβάλλεται. Το θέμα των γεωργικών ασφαλίσεων δε σηκώνει ούτε κοροϊδία, ούτε ψευτορυθμίσεις.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση, η φτωχομεσαία αγροτιά καλείται να αντιδράσει μαζικά και να διεκδικήσει πλήρη ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους, με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των χρεών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ