Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ετοιμάζουν το χώρο κι εξορμούν στη νεολαία

Οι εκδηλώσεις στην πόλη θα γίνουν στις 9, 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά»

Από τις περσινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Από τις περσινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Με αυταπάρνηση και αισιοδοξία, την αισιοδοξία που πηγάζει από τη νιότη της ιδεολογίας τους, οι νεολαίοι της ΚΝΕ στις οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, αυτή την περίοδο δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία και την επιτυχία του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που θα γίνει στις 9, 10 και 11 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, με την κεντρική πολιτική ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Προηγούμενα θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Παράλληλα, οι νεολαίοι της ΚΝΕ δίνουν τη μάχη για τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 11 Σεπτέμβρη, με τη συμμετοχή της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, προκειμένου να εκφραστεί η απόφαση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να δώσουν συνέχεια και να δυναμώσουν τον αγώνα που αμφισβητεί την πολιτική της κυβέρνησης, την κυριαρχία των μονοπωλίων.

Οι νεολαίοι της ΚΝΕ δίνουν ενιαία τη μάχη για την επιτυχία των δύο παραπάνω κορυφαίων σταθμών. Και είναι αναγκαίο αυτό σήμερα που η επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των παιδιών της είναι ολομέτωπη, που οι νεανικές συνειδήσεις βομβαρδίζονται με κηρύγματα υποταγής στο νέο μεσαίωνα, που οι δίκαιοι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας συκοφαντούνται και το ΚΚΕ είναι στο στόχαστρο. Οι νεολαίοι της ΚΝΕ συζητάνε με τους χιλιάδες νέους που συναντήθηκαν στις απεργίες και τους αγώνες, με τους νέους που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Συζητούν για τις αιτίες που γέννησαν την καπιταλιστική κρίση, τους καλούν να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα και προβάλλουν το δρόμο της διεξόδου, το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής που θα οδηγήσει στην τελική νίκη, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Πλήθος εξορμήσεων

Στο πλαίσιο αυτής της πανεξόρμησης, που «τρέχει» παράλληλα με τις εργασίες προετοιμασίας του χώρου του Φεστιβάλ, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε χώρους όπου βρίσκεται συγκεντρωμένη η νεολαία:

Αύριο Πέμπτη στην «Αθωνος», στα εμπορικά καταστήματα της Λαγκαδά και στα Λαδάδικα, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Την Παρασκευή στα «Goody's» στην Τούμπα, στην επιχείρηση πληροφορικής «Ε-ΝΕΤ», στο εμπορικό κέντρο «City Gate», στην «Γρίβας», στις γραμματείες της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και στη Βιβλιοθήκη της ΣΘΕ. Το Σάββατο στο εμπορικό κέντρο «COSMOS», στο «Carefour» στην Ευκαρπία, στο αναψυκτήριο της Πολίχνης και στις καφετέριες της Νεάπολης, στις Φοιτητικές Εστίες Α', Β' και του ΠΑΜΑΚ. Την Κυριακή στα «Goody's» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις φοιτητικές εστίες Γ' και Δ' και τη Δευτέρα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και στον ΟΤΕ Τούμπας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ