Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με την ψήφο και τον αγώνα

Οι επικείμενες εκλογές για την τοπική διοίκηση πρέπει να αξιοποιηθούν απ' την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ως ευκαιρία έκφρασης στην κάλπη της οργής και της δυσαρέσκειάς τους, της καταδίκης μιας πολιτικής που τους γονατίζει, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που την εφαρμόζει, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. που την στηρίζουν με σθένος. Μια ευκαιρία πολύ σημαντική, όχι όμως η μόνη που διαθέτει ο λαός για να εκφραστεί. Είναι σημαντικό οι κάλπες να ανοίγουν με φόντο το ξεδίπλωμα ισχυρών μαζικών αγώνων και να κλείνουν αποκρυσταλλώνοντας τις θετικές σε ριζοσπαστική κατεύθυνση διεργασίες που αυτοί πυροδότησαν στην εργατική λαϊκή συνείδηση.

Η δράση μέσα απ' τις γραμμές του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος, η δράση και η συμπόρευση με το ΚΚΕ, είναι όρος αναγκαίος για τη δρομολόγηση φιλολαϊκών εξελίξεων. Η αποτύπωσή τους στο εκάστοτε εκλογικό αποτέλεσμα θα δίνει παραπέρα ώθηση και νέα δυναμική στους αγώνες και στην αποτελεσματικότητά τους. Συμπόρευση στους αγώνες, συνάντηση και στην κάλπη. Στις σημερινές συνθήκες που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια πραγματικά βάρβαρη επίθεση σε βάρος του λαού προέχει η οργάνωσή του και η συμμετοχή του στην πάλη. Θα βαρύνει όμως πολύ η επιλογή του την ώρα της κάλπης. Που δε θα πρέπει να ακυρώνει τη δράση του, να είναι αναντίστοιχη της επίθεσης που δέχεται, της οργής και της αγανάκτησης που τον πλημμυρίζει. Παρόλο που το αστικό πολιτικό σύστημα διαθέτει άπειρους τρόπους και μεθόδους για να αποσπά τη λαϊκή ψήφο, ο λαός οφείλει να ορθώσει ανάστημα, να δηλώσει και με την ψήφο του ότι δε συναινεί με αυτή την πολιτική, δεν την εγκρίνει, την αποδοκιμάζει και την καταδικάζει.

Οφείλει να μην τη νομιμοποιήσει. Αντίθετα, αποσύροντας την εμπιστοσύνη του απ' τα κόμματα που την υιοθετούν και την προωθούν προς όφελος της πλουτοκρατίας, καταθέτοντάς την στο ΚΚΕ και στα ψηφοδέλτια που αυτό στηρίζει, να κατακτήσει καλύτερες θέσεις στην πάλη του εναντίον της. Να διαμορφώσει προϋποθέσεις ώστε με καλύτερους όρους την επομένη των εκλογών να την αντιπαλέψει, να αποκρούσει ό,τι μπορεί, να κατακτήσει ό,τι μπορεί, να χαράξει καθαρά ρότα στην κατεύθυνση του άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες του. Να μη διαμηνύσει με την ψήφο του την έλλειψη εμπιστοσύνης στη δύναμή του, να μην τους δώσει τη δυνατότητα την επομένη των εκλογών να κομπάζουν ότι έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση να τσακίσουν ό,τι απέμεινε όρθιο από δικαιώματα, ό,τι έχουν εξουσιοδότηση να εφαρμόσουν μια ανάλγητη πολιτική.

Ενα εκλογικό αποτέλεσμα καταδικαστικό του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα αναπτερώσει το ηθικό των ανθρώπων του μόχθου, θα δώσει άλλη πνοή στο εργατικό λαϊκό κίνημα για να αντιπαλεύει αυτούς που και στην κάλπη έχει καταδικάσει και όχι επιβραβεύσει. Με την αποφασιστική ενίσχυση στις εκλογές των συνδυασμών της «Λαϊκής Συπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή καθημερινά στην οργανωμένη πάλη με το ταξικό κίνημα, ενάντια στις συνέπειες της κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής στην εργατική-λαϊκή οικογένεια. Αυτή την ευθύνη αναλαμβάνει σήμερα κάθε άνθρωπος του μόχθου, της ενεργοποίησής του μέσα από τις γραμμές του κινήματος και της αντιστοίχησης δράσης και ψήφου, για το δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ