Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10757

ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι ανάγκες του παιδιού και της λαϊκής οικογένειας είναι δική μας υπόθεση
  • Χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες, νέα ζευγάρια βρίσκονται σήμερα μπροστά σε ένα οξύτατο πρόβλημα, που αφορά την αγωγή και φροντίδα του παιδιού, τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Η ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού και η ομαλή κοινωνικοποίησή του είναι ανάγκη και δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας και του ίδιου του παιδιού.
  • Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στα ταξικά συνδικάτα, στις λαϊκές οργανώσεις, να μπουν μπροστά στη μάχη της λαϊκής και εργατικής οικογένειας και του παιδιού.

ΣΕΛ.  3,    15

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και συμπόρευση με το ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Ενα κίνημα μπορεί να ασκήσει πίεση, να φέρει ανατροπές, μόνο όταν βάλει πλώρη να παρεμποδίσει την εφαρμογή του μνημονίου, να περιορίσει και να νικήσει τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να αλλάξει κυριολεκτικά τάξη στην εξουσία και όχι απλώς ένα κόμμα να διαδεχθεί ένα άλλο ή μια συμμαχία να διαδεχθεί μια άλλη

  • Σήμερα χρειάζονται μαζικοί αγώνες. Να μπουν σ' αυτούς καινούριες εργατικές λαϊκές δυνάμεις, οργανωμένα, συστηματικά. Καλούμε σήμερα τους πιο υποψιασμένους από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, να εγκαταλείψουν αυτά τα κόμματα, ανεξάρτητα αν είναι έτοιμοι σήμερα να υιοθετήσουν όλες τις θέσεις και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ. Να συμπορευτούν μαζί μας σε έναν αγώνα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, γιατί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή και με κάποιες φτερούγες «κεντροδεξιάς» ή «κεντροαριστεράς», δε θα πάψει να είναι κυβέρνηση που εκφράζει τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
  • Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι η εγκατάλειψη αυτών των κομμάτων. Είναι ευκαιρία οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη, είναι η πρώτη εκλογική μάχη μετά τις εθνικές εκλογές. Δεν εννοούμε συμπόρευση μόνο στην κάλπη, αλλά και σ' αυτή του καθημερινού αγώνα. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, της αποχής, της βουβής ή της εκφρασμένης δυσαρέσκειας, δε λέει τίποτα. Η απαξίωση που νιώθουν για το πολιτικό σύστημα πρέπει να μετατραπεί σε απαξίωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και σε δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Αλλη επιλογή δεν υπάρχει.

ΣΕΛ.  6  -  10

Ποια ανάπτυξη;

Δυναμώνει η προπαγάνδα των αστικών επιτελείων (ΜΜΕ, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ), ότι τα κυβερνητικά μέτρα για τα ελλείμματα δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, την οξύνουν. Μιλούν για αγορά που δεν κινείται επειδή έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη από τα φοροεισπραχτικά μέτρα, αλλά για τη μείωση μισθών - συντάξεων, γενικά του λαϊκού εισοδήματος, για την άκρατη εμπορευματοποίηση των «κοινωνικών υπηρεσιών» δε λένε κουβέντα. Ρίχνουν ευθύνη για την αύξηση τιμών στους μικροεπιχειρηματίες, ενώ οι μεγαλοκαπιταλιστές πρώτοι ενσωμάτωσαν την αύξηση ΦΠΑ και έμμεσων φόρων στις τιμές. «Ρίχνουν κλάμα» για τη «μεσαία τάξη» (τους ΕΒΕ εννοούν), που «χάνεται», ζητώντας αναπτυξιακά μέτρα, δηλαδή φοροαπαλλαγές κεφαλαίου, επιδοτήσεις από τον αναπτυξιακό νόμο, ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, κρατικό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για επενδύσεις... Δε νοιάζονται ούτε για τους εργάτες ούτε για τους ΕΒΕ. Για τα κέρδη τους ανησυχούν, ενώ φοβούνται το λαϊκό ξεσηκωμό λόγω του τυφώνα της αντιλαϊκής πολιτικής. Αλλά είτε δοθεί βάρος σ' αυτό που λένε ανάπτυξη, δηλαδή επενδύσεις από το κεφάλαιο, είτε δοθεί βάρος στη μείωση των χρεών, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: Αντιλαϊκό, αντεργατικό. Δεν πρόκειται να έρθουν καλύτερες μέρες, ούτε ανάπτυξη για το λαό. Ανάπτυξη με υψηλούς ρυθμούς είχαμε και πριν την κρίση, αλλά ωφέλησε τα μονοπώλια. Καμιά μορφή αστικής πολιτικής δεν ωφελεί ταυτόχρονα μονοπώλια και λαό. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα βάρη της κρίσης. Να πληρώσουν τα μονοπώλια. Αγώνας για κάλυψη όλων των λαϊκών αναγκών στη ρότα της λαϊκής εξουσίας - οικονομίας, αυτή είναι η ανάπτυξη για το λαό.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εξορμήσεις για την επιτυχία του παλλαϊκού συλλαλητηρίου

ΣΕΛ.  16
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ «ΦΩΚΑΣ»
Βήμα πανελλαδικού συντονισμού από τα ταξικά συνδικάτα

ΣΕΛ.  16
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ - ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ
Απαιτούν ... «ξέφραγο αμπέλι»!

ΣΕΛ.  21
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ
Ετοιμάζεται βαρύ πλήγμα στα λαϊκά νοικοκυριά

Τα λαϊκά στρώματα, αν υλοποιηθούν οι υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ, θα δεχθούν τη χαριστική βολή. Οργανωμένοι σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο πρέπει να διεκδικήσουν δραστικές μειώσεις, κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων έμμεσων φόρων, μείωση 30% σε όλους τους λογαριασμούς ρεύματος, νερού, τηλεφώνου στους άνεργους, στους χαμηλοαμειβόμενους.


ΣΕΛ.  20
Από την περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Θανάση Παφίλη
Από την περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Θανάση Παφίλη
Πλούσια δραστηριότητα των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΣΕΛ.  13  -  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ