Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Εντείνονται ο ανταγωνισμός και οι ανακατατάξεις

Αίτημα για διακανονισμό των χρεών της υπέβαλε η «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»

Αίτημα υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 (Ν.3588/2007), που προβλέπει τη συμφωνία για διακανονισμό των χρεών της με τους προμηθευτές, υπέβαλε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η «ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ». Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το αίτημα κρίθηκε απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και της υλοποίησης του αναπτυξιακού της προγράμματος, μέσω της μείωσης του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας. Η διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 απαιτεί την απόδειξη κατάστασης οικονομικής αδυναμίας ή την πρόβλεψη αυτής, χωρίς να έχει σημειωθεί παύση πληρωμών.

Η οικονομική κρίση εντείνει τον ανταγωνισμό και οδηγεί σε ανακατατάξεις και στη λιανική αγορά τροφίμων, όπου κάποιοι βρίσκουν ευκαιρίες για μεγέθυνση των επιχειρηματικών τους ομίλων, ενώ άλλοι υφίστανται τις συνέπειες του ανταγωνισμού από ισχυρότερες εταιρείες σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία των εργατικών οικογενειών, λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ετσι, από τη μία η γαλλική «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» συγχωνεύει την «DIA» προσθέτοντας στο δίκτυό της 400 ακόμα σημεία πώλησης που θα αλλάξουν επωνυμία για να ανακάμψουν, η βελγική «ΑΒ - ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» επεκτείνεται και επίσης συγχωνεύει θυγατρικές της, ο «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» ανοίγει, στην Καλλιθέα, το μεγαλύτερο υπερ-μάρκετ στη χώρα. Από την άλλη, μικρότερες αλυσίδες, που έχουν τη δική τους συμβολή στην καθολική συρρίκνωση των μικρών παντοπωλείων στο παρελθόν, βλέπουν τώρα την επιδείνωση της θέσης τους και επιδίδονται σε προσπάθειες επιβίωσης.

Η «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» εμφανίζει αρνητικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Μετά από μια ένταση της ανάπτυξής της που ξεκίνησε το 2000, έφτασε να έχει σημαντικές δανειακές υποχρεώσεις. Το 2007 εμφάνισε ζημιές 8,3 εκατ. ευρώ, το 2008 4,4 εκατ. ευρώ, το 2009 14,7 εκατ. ευρώ. Το πρώτο τρίμηνο του 2010 εμφάνισε ζημιές 2,9 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ