Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο πλευρό των ροδακινοπαραγωγών

Κλιμάκιο του Κόμματος στα χωριά των παραγωγών της Πέλλας

Περιοδεία στους ροδακινοπαραγωγούς στα χωριά της Πέλλας πραγματοποίησε, το βράδυ της Τρίτης, κλιμάκιο της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Σοφία Καλαντίδου. Συζήτησε μαζί τους για την άρνηση κυβέρνησης και βιομηχάνων να εξασφαλίσουν δίκαιες τιμές για τους παραγωγούς, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συγκομιδή του βιομηχανικού ροδάκινου. Επίσης, συζήτησε για τις επιπτώσεις από την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ και κάλεσε τους αγρότες να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να συντονίσουν τη δράση τους με τους συναδέλφους τους στις άλλες ροδακινοπαραγωγικές περιοχές, με τους εργαζόμενους στα εποχιακά εργοστάσια επεξεργασίας και διαλογής, με το υπόλοιπο εργατικό και λαϊκό κίνημα, και να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τα χωριά Σεβαστειανά και Ριζό του Δήμου Σκύδρας και Προφήτη Ηλία, Καλή, Ανυδρο και Μάνδαλο του Δήμου Μενηίδας.

Στα καφενεία και στις πλατείες, συζήτησε με τους αγρότες που είναι ανάστατοι και αγανακτισμένοι, αφού για άλλη μια χρονιά οι κονσερβοποιοί βιομήχανοι θέλουν να πάρουν τζάμπα την παραγωγή τους. Θέλουν να κερδοσκοπήσουν και πάλι με τις πλάτες, αυτή τη φορά, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως κερδοσκόπησαν πέρσι με τις πλάτες της τότε κυβέρνησης της ΝΔ. «Οι αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ αφορούν όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. Το κόστος παραγωγής συνέχεια μεγαλώνει, το αναγνωρίζουν όλοι, αλλά η τιμή των προϊόντων για τον παραγωγό συνέχεια μειώνεται και, αντίστοιχα, οι τιμές για τον καταναλωτή συνέχεια αυξάνονται. Ποιος καρπώνεται αυτήν τη διαφορά στην ψαλίδα των τιμών; Αυτός που ιδρώνει στην παραγωγή ή ο εμποροβιομήχανος, που κερδοσκοπεί κάθε φορά με την ανοχή της πολιτείας;», σημείωσε η Σοφία Καλαντίδου.

Η βουλευτής του Κόμματος κάλεσε τους αγρότες να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα που έχουν συσσωρεύσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Εμείς σαν ΚΚΕ με συνέπεια αντιπαλεύουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Πιστεύουμε ότι η συρρίκνωση της αγροτικής οικονομίας, η διατροφική εξάρτηση του λαού μας, η οικονομική και κοινωνική ερήμωση της υπαίθρου δεν αποτελούν μονόδρομο για τη χώρα μας και πολύ περισσότερο για το γόνιμο κάμπο της Πέλλας». Τέλος, σημείωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στο αίτημα των ροδακινοπαραγωγών να εξοφληθούν με ευθύνη της κυβέρνησης για την περσινή παραγωγή και να διασφαλιστούν οι τιμές που διεκδικούν για τη φετινή παραγωγή.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org