Σάββατο 3 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δύο Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ σε περιστατικά εκτός μάχης, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός μη δίνοντας περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Γαλλική επιτροπή ειδικών θα ερευνήσει τις συνθήκες βύθισης ενός γαλλικού ψαράδικου πλοίου, το 2004, στα στενά της Μάγχης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ευθύνεται ένα αμερικανικό υποβρύχιο που έπλεε στην περιοχή και υπέπεσε σε λάθος. Από τη βύθιση έχασαν τη ζωή τους πέντε ψαράδες.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Ενοχος για διαφθορά κρίθηκε ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής και πρώην πρόεδρος της Ιντερπόλ, Τζάκι Σέλεμπι. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Σέλεμπι έλαβε τουλάχιστον 1,2 εκατομμύριο ραντ (100.000 ευρώ) από έμπορο ναρκωτικών, ο οποίος ήταν και ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας κατά του Σέλεμπι. Η ποινή του Σέλεμπι αναμένεται να ανακοινωθεί στις 14 Ιούλη, ενώ αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε εγγύηση ύψους 5.000 ραντ (500 ευρώ).

ΜΙΝΣΚ - ΜΟΣΧΑ.-- Η ρωσική «Gazprom» και η κρατική εταιρεία «Beltransgaz» της Λευκορωσίας υπέγραψαν χτες προσθήκη στο συμβόλαιό τους για το φόρο διέλευσης από το έδαφος του Μινσκ του ρωσικού φυσικού αερίου, στην οποία ορίζεται στα 1,88 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα στα 100 χλμ. ο φόρος διέλευσης του ρωσικού αερίου από τη Λευκορωσία για το 2010.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Συνελήφθη στην Ουγκάντα την Τετάρτη ο Ζαν Μπόσκο Ουγουινκίντι, που θεωρείται πως είναι ένας από τους βασικούς υπόπτους για την γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994, καθώς και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Ουγουινκίντι καταζητείτο από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη Ρουάντα, ενώ το αμερικανικό ΥΠΕΞ είχε προσφέρει αμοιβή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγούσε στη σύλληψή του.

ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ.-- Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι εκτιμούν πως θα διαρρεύσουν 140 εκατ. γαλόνια πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού από τη διαρροή στην πλατφόρμα της ΒΡ (μέχρι σήμερα και ύστερα από 2,5 μήνες υπολογίζουν ότι έχουν διαρρεύσει 71,7 εκατ. γαλόνια), ποσότητα μεγαλύτερη και από εκείνη που διέρρευσε στις ακτές του Μεξικού το 1979 από τη γεώτρηση της «Ixtoc».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ