Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΟΥΛ.-- Η κρίση χρέους από την οποία δοκιμάζονται οι χώρες της Ευρωζώνης, αλλά και η φορολογία των τραπεζών, είναι στο επίκεντρο της διήμερης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των 20, που πραγματοποιείται στην πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη «Καφίρ» παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία της Κολομβίας, και αποτελεί το δεύτερο μέρος της αγοράς που έκανε το 2008 η κυβέρνηση του Προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε επί υπουργού Αμυνας του υποψήφιου προέδρου Χοσέ Μανουέλ Σάντος.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι ΗΠΑ κάλεσαν τις κινεζικές αρχές να απελευθερώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται στη φυλακή μετά από την καταστολή του φοιτητικού κινήματος στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο, 21 χρόνια μετά, και «την ενθαρρύνουν να προστατεύσει τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αντιτίθενται ειρηνικά στο καθεστώς», όπως ανέφερε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

ΛΟΥΪΖΙΑΝΑ.-- Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε η ανακοίνωση της ΒΡ την τελευταία προσπάθεια όπου τοποθέτησαν νέο καπάκι περιορισμού της διαρροής πετρελαίου, που κατορθώνει να απορροφά 1.000 βαρέλια τη στιγμή που διαρρέουν 12.000-19.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Σέρβος υπουργός αρμόδιος για το Κοσσυφοπέδιο εκτίμησε χτες με βεβαιότητα πως θα γίνουν νέες διαπραγματεύσεις για το καθεστώς του προτεκτοράτου μετά την επικείμενη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Επιδημία χολέρας ξέσπασε στη Σομαλία και μεταδίδεται ταχύτατα μεταξύ του ντόπιου πληθυσμού στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, όπου αρρώστησαν τουλάχιστον 130 άτομα. Νωρίτερα χτες σε σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε ισλαμιστές και σομαλικό στρατό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άτομα και τραυματίστηκαν 60 άλλα.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νιγηριανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χτες πως 163 Νιγηριανοί, μεταξύ των οποίων 111 παιδιά, έχουν πεθάνει μέσα στο τελευταίο τρίμηνο από δηλητηρίαση με μόλυβδο σε παράνομα χρυσωρυχεία σε χωριά της βόρειας πολιτείας Ζαμφάρα.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Ο πάπας Βενέδικτος 16ος έφτασε χτες για τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ