Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Σταθερά σε φιλοΝΑΤΟικό προσανατολισμό

ΣΟΦΙΑ.--

Η προθυμία της Βουλγαρίας να εκπληρώνει τις εντολές και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του πολεμοκάπηλου ΝΑΤΟ έγινε για μια ακόμα φορά φανερή κατά τη διάρκεια της δίωρης (!) επίσκεψης του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ στη χώρα την Πέμπτη.

Ο Στάινμπεργκ έσπευσε να δηλώσει πως στηρίζει «τις προσπάθειες της κυβέρνησης να οικοδομήσει μια ισχυρή οικονομία και ένα μέλλον με ευημερία», ενώ εκτίμησε θετική τη δουλειά του πρωθυπουργού Μπ. Μπορίσοφ σε ό,τι αφορά το Αφγανιστάν, δηλαδή τη συνέχιση της κατοχής του από τους ιμπεριαλιστές. Σημαντικό σημείο των συνομιλιών που είχε τόσο με τον Βούλγαρο ΥΠΕΞ, Νικολάι Μλαντένοφ, όσο και με τον υπουργό Αμυνας, Ανιου Ανγκέλοφ, ήταν η εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στη Βουλγαρία και του μετασχηματισμού της σε ΝΑΤΟικό σχέδιο.

«Η Βουλγαρία επιλύει τα θέματα της ασφάλειάς της στο πλαίσιο της οικογένειάς της, εκείνης του ΝΑΤΟ, ενώ τα ζητήματα της οικονομικής ανάπτυξης τα ρυθμίζει στην άλλη οικογένειά της, την ΕΕ», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Μλαντένοφ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Στάινμπεργκ, προσδιορίζοντας έτσι και τη συγκεκριμένη κατεύθυνση της υποτιθέμενης «φιλολαϊκής» κυβέρνησης της Βουλγαρίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ