Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΝΓΚΣΤΟΝ.-- Ο Τζαμαϊκανός Συνήγορος του Πολίτη Χέρο Μπλερ ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και συμμοριών ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 49. O πραγματικός πόλεμος που διεξάγεται στους δρόμους του Κίνγκστον και σε άλλες πόλεις ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή, μετά την προσπάθεια των αρχών να συλλάβουν και να εκδώσουν στις ΗΠΑ τον «ντον» Κρίστοφερ «Ντούντους» Κόουκ. Χθες ο πρωθυπουργός Μπρους Γκόλντινγκ τόνισε ότι η τάξη θα αποκατασταθεί, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του Κόουκ συνεχίζονται.

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Νέος γύρος διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας εργαζομένων, αλλά και φοιτητών ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του Προέδρου Ρενέ Πρεβάλ και της πρόθεσής του να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2011 και απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση της κατοχικής δύναμης του ΟΗΕ - Minustah.

ΛΙΜΑ.--- Πλοίο που μετέφερε 200 επιβάτες βυθίστηκε στον Αμαζόνιο κοντά στην πόλη Ικίτος στα βορειοανατολικά του Περού και μέχρι αργά χθες περίπου 100 άνθρωποι ήταν αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις αρχές.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο Βρετανός ερευνητής Δρ. Μαρκ Γκάσον εξακρίβωσε ότι τα εμφυτεύσιμα τσιπ σε ζώα και ανθρώπους προσβάλλονται από ιούς που χτυπούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με εύλογα αρνητικές συνέπειες για την υγεία...

ΣΚΟΠΙΑ.-- Διαφωνίες στην ηγεσία του συγκυβερνώντος στην ΠΓΔΜ αλβανικού κόμματος, DUI, έχουν εκδηλωθεί εάν το κόμμα αυτό πρέπει να παραμείνει ή να αποχωρήσει από το συνασπισμό του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο αρχηγός του κόμματος, Αλί Αχμέτι, τάσσεται υπέρ της παραμονής στην κυβέρνηση, ενώ η αντιπρόεδρος του κόμματος, Τεούτα Αρίφι, προτείνει αποχώρηση μέχρι τον Ιούνη εάν δεν επιλυθεί η εκκρεμότητα με την ονομασία της χώρας.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Στους πιλότους επιρρίπτει ευθύνες για τη συντριβή του αεροσκάφους του Πολωνού Προέδρου Λεχ Καζίνσκι τον περασμένο μήνα ο Πολωνός αντιπρόσωπος στη Διακρατική Αεροπορική Επιτροπή, που ερευνά το συγκεκριμένο δυστύχημα. Ο ίδιος επεσήμανε πως, κατά τη γνώμη του, οι πιλότοι αγνόησαν επανειλημμένα τις προειδοποιήσεις των οργάνων του προεδρικού αεροσκάφους, ενώ, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο αρχηγός της αεροπορίας, στρατηγός Αντρέι Πλάικ, βρισκόταν στο πιλοτήριο τη στιγμή της συντριβής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ