Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10680

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ
Ολοι οι εργαζόμενοι στο πλευρό των ναυτεργατών

Η προκλητική ανακοίνωση - κάλεσμα, που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι των μεγαλεμπόρων της Αθήνας και του Πειραιά σχετικά με την υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου - κάτεργου «Ζενίθ», τη μέρα που τα σωματεία των ναυτεργατών έχουν προκηρύξει απεργία, αποτελεί πράξη κήρυξης πολέμου σε βάρος των εργατών στο λιμάνι.


ΣΕΛ.  3

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ για τα παιδιά του λαού

Το σχολείο που διαμορφώνει η κυβέρνηση χτυπά τα μυαλά των παιδιών του λαού, που τα θέλουν να ζουν μες στην αμάθεια, να τα μάθουν ότι ένα δίκιο υπάρχει, αυτό των πλουσίων, μια κοινωνία, ο καπιταλισμός

Μείωση της ύλης της Ε' και Στ' Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία, Πληροφορική, Τεχνολογία κατά 21% μέσο όρο εξάγγειλε η κυβέρνηση, προάγοντας την αμορφωσιά για τα παιδιά του λαού. Αυτές οι εξαγγελίες, πλήρως εναρμονισμένες με τις προτεραιότητες της ΕΕ, βασίζονται σε αδιέξοδες παιδαγωγικές, φιλοσοφικές και διδακτικές θεωρήσεις. Αυτά τα μαθήματα παίζουν πρωτεύοντα ρόλο, παρέχοντας στον άνθρωπο το αναγκαίο επιστημονικό υπόβαθρο για την κατανόηση των νόμων κίνησης της φύσης, ώστε να κατανοήσει τους νόμους κίνησης της κοινωνίας. Αυτές οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις έρχονται να υλοποιήσουν την επέκταση της διαθεματικότητας, που απαξιώνει τη γνώση και την αντικαθιστά με ψευτοδεξιότητες, που μαζί με το διαφοροποιημένο σχολείο προσαρμόζουν τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς εργαζόμενους στο «σύγχρονο» εργασιακό μεσαίωνα. Η εργατική τάξη, ο λαός να αγωνιστούν ενάντια σ' αυτά τα μέτρα, στη ρότα για το δικό τους σχολείο, στη δική τους κοινωνία. Είναι ο μοναδικός δρόμος που θα κατοχυρώσει την επιστημονικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία, που θα κάνει δικαίωμα όλων τη μόρφωση.


ΣΕΛ.  6  -  7

MotionTeam

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Την Τρίτη 1η Ιούνη τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Επόμενος κρίσιμος σταθμός για την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου είναι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τρίτη, 1η Ιούνη. Κεντρικό σύνθημα «Υπάρχει άλλος δρόμος» για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής από την ΠΑΣΕΒΕ και από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.


ΣΕΛ.  11

Σάπιο σύστημα

Η ομολογία Μαντέλη, ότι χρηματίστηκε από τη «Ζήμενς», δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αν στο ΠΑΣΟΚ, δημοσιολόγοι των αστικών ΜΜΕ λένε πως «οργίζονται» ή «σοκάρονται», κάνοντας σαν «απατημένες σύζυγοι», δεν μπορούν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού, ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας, αφού όλοι ήξεραν «για το φόνο». Το ίδιο ισχύει και για την υπόθεση Βατοπεδίου. Και οι δυο υποθέσεις γίνονται αφορμή μιας «σικέ» αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για το ποιος είναι «πιο προστάτης και προαγωγός» της «ηθικής» τους, φορτώνοντας στον άλλο τη «σαπίλα» και των δύο. Να πληρώσουν οι «ένοχοι», αλλά να είναι καθαρό πως ο βούρκος του συστήματος της αγοράς δεν ξεπλένεται με εξεταστικές επιτροπές για «ενόχους» δημιουργήματα των κομμάτων της πλουτοκρατίας, που κλέβει νόμιμα το μόχθο του λαού, ακόμη και με τους πιο τίμιους αστούς πολιτικούς. ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δηλητηριάζουν τις λαϊκές συνειδήσεις, κάνοντας πυρήνα της πολιτικής ζωής τα σκάνδαλα, προκειμένου να μη συνειδητοποιούν πως η αιτία των προβλημάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, όπως μισθοί, συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, ανεργία, Υγεία, που της κάνουν το βίο αβίωτο εσαεί, οφείλονται στον ίδιο τον καπιταλισμό που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Γκρεμίζει τα πάντα στο παρασκήνιο των σκανδάλων

ΣΕΛ.  8
ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Αντίθετο με τα συμφέροντα των εργαζομένων

ΣΕΛ.  29
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «SIEMENS»
Υποκρισία για να κρυφτεί ο βούρκος του συστήματος

ΣΕΛ.  8  -  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ