Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ρεσιτάλ υποκρισίας

ΚΑΝΤΑΧΑΡ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Υποκριτικές δηλώσεις για δήθεν τερματισμό των βασανιστηρίων στις κατοχικές φυλακές κολαστήρια, του Αφγανιστάν, έκανε ο Αμερικανός ταξίαρχος Μαρκ Μάρτινς, αναπληρωτής διοικητής των κατοχικών φυλακών, όπως η Μπαγκράμ και η διάδοχος κατάσταση της Περουάν, ισχυριζόμενος ότι άλλαξαν οι τεχνικές...

Χαρακτηριστικές του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των πρακτικών που ακολουθούνται είναι οι δηλώσεις Αμερικανού στρατιώτη ο οποίος κατήγγειλε συναδέλφους του για χρήση ναρκωτικών και για συμμετοχή στη δολοφονία τριών αμάχων, στο νότιο Αφγανιστάν. Ο καταγγέλλων προκειμένου να σιωπήσει και να ξεχάσει όσα είπε, υπέστη άγριο ξυλοδαρμό, από συναδέλφους του ως αντίποινα, φτάνοντας στο νοσοκομείο λίγο πριν το θάνατο.

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των Αφγανών δηλώνει πεπεισμένη ότι οι Ταλιμπάν χρηματοδοτούνται και ενισχύονται συστηματικά από τις ΗΠΑ, σύμφωνα και με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών βάσεων, στο Αφγανιστάν, με την τελευταία να αναφέρεται χτες στην περιοχή της Κανταχάρ, όπου παγιδευμένο αυτοκίνητο προκάλεσε τον τραυματισμό δύο Αφγανών και υλικές ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ