Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ
Επενδύσεις και νουθεσίες

ΡΙΑΝΤ.--

Τη διαβεβαίωση ότι το γερμανικό κεφάλαιο δεν ενδιαφέρεται μόνο για επενδύσεις στον πετρελαϊκό πλούτο του βασιλείου αλλά και σε άλλους τομείς, όπως είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά και οι μεταφορές διά μέσου σιδηροδρομικού δικτύου κ.ο.κ., έδωσε σε όλους τους δυνατούς τόνους στον Σαουδάραβα μονάρχη Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ, η Γερμανίδα Καγκελάριος. Η Αγκελα Μέρκελ έφτασε στο Ριάντ, αργά το βράδυ της Τρίτης, συνοδευόμενη από δεκάδες Γερμανούς επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο των επαφών της στη Σαουδική Αραβία, η Μέρκελ μίλησε και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας, όπου βεβαίωσε τους παρισταμένους εκατοντάδες Σαουδάραβες επιχειρηματίες ότι η «Γερμανία είναι αποφασισμένη να στηρίξει το ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσει ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις και εμπόριο». Μίλησε για «δυνατές και αδύναμες χώρες» συμπληρώνοντας ότι η Γερμανία είναι δυνατή και το ευρώ θα υποστηριχτεί από τις δυνατές χώρες.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έφτασε στη Σ. Αραβία, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα ολοκληρώσει την, κατά κύριο λόγο, οικονομική περιοδεία της στον Περσικό Κόλπο με επαφές στο Κατάρ και στο Μπαχρέιν. Στο περιθώριο των συζητήσεων για συναλλαγές και επενδύσεις, η Μέρκελ καλεί τους συνομιλητές της να διαδραματίσουν ενεργότερο ρόλο στη διασφάλιση «σταθερότητας» στη Μέση Ανατολή και στην επίτευξη προόδου στην τελματωμένη «ισραηλινο-αραβική ειρηνευτική διαδικασία». Επίσης, τους ζητά να συμβάλουν με την επιρροή που μπορούν ν' ασκήσουν και με τις ποικίλες διασυνδέσεις τους, έτσι ώστε να επιλυθεί η κρίση σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ