Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Παραμονή απεργίας οι σπουδαστές θα ψηφίσουν ανυπότακτα

Οι φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές θα γίνουν παραμονή 24ωρης απεργίας. Είναι ευκαιρία περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές να ψηφίσουν με κριτήριο όλη τους τη ζωή, να απαντήσουν στην αντιλαϊκή θύελλα, που αφορά στη ζωή τους. Τα μέτρα αφορούν τους φοιτητές σήμερα: Η ανεργία καλπάζει (30% στη νεολαία και θα ανέβει), τα εργασιακά δικαιώματα ξεθεμελιώνονται, οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται, σύνταξη δε θα πάρουν ποτέ, κλπ.

Το μόνο που θα κληρονομήσουν ο σημερινοί φοιτητές είναι το χρέος, το οποίο, όπως λέει το ίδιο το ΔΝΤ, θα είναι ίδιο και το 2020. Αρα, για ποιο λόγο θυσιάζουν τα δικαιώματα της γενιάς τους; Για ποιο λόγο τους καλούν να γίνουν οι δούλοι του 21ου αιώνα; Για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Σ' αυτό καλούν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ.

Στις 20 του Μάη θα συμβαίνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα: Από τη μια θα είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, και από την άλλη θα είναι σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Η ψήφος των φοιτητών ή θα αξιοποιηθεί από τους εργαζόμενους ως ένα μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης που θα έρχεται από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ ή θα είναι στα χέρια των Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη ως πιστοποιητικό έγκρισης των μέτρων από τη νέα γενιά.

Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών πρέπει να αξιοποιήσουν και την ψήφο στον πόλεμο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Λένε ψέματα οι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ ότι ο φοιτητής ψηφίζει για τα θέματα της κάθε σχολής. Είναι ψήφος έγκρισης της επίθεσης που δέχονται. Δεν πρέπει οι φοιτητές και οι σπουδαστές να δεχτούν να τους εγκλωβίσουν στο μικρόκοσμο κάθε σχολής. Ο,τι συμβαίνει στην κοινωνία έχει άμεσο αντίκτυπο στις σχολές και αυτό το κρύβουν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού.

Είναι αδιέξοδη η αποχή, έχει δοκιμαστεί ως τρόπος αντίδρασης και έχει αποτύχει.

Φοιτητές και σπουδαστές πρέπει να πουν «όχι» στον εκφυλισμό του κινήματος, να γυρίσουν την πλάτη στους υπεύθυνους γι' αυτόν τον εκφυλισμό. Η ανασύνταξη του κινήματος θα προχωράει μόνο στο βαθμό που θα αλλάζει ο συσχετισμός, στο βαθμό που θα καταποντίζονται τα ποσοστά των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές με ψήφο στην Πανσπουδαστική στις 19 του Μάη θα σηκώσουν γραμμή άμυνας και αντεπίθεσης. Οι εκλογές δε θα γίνουν όπλο στη φαρέτρα του κεφαλαίου, αλλά κρίκος στην αλυσίδα των αγώνων που έχουν γίνει και των αγώνων που θα ακολουθήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ