Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ανακοίνωση - καταγγελία για το ΔΣ της ΕΝΑΕ

Tην προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) να παρουσιάσει ως ομόφωνες τις αποφάσεις των συνεδρίων της, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ). Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλεται η υποβάθμιση του πρόσφατου συνεδρίου του οργάνου για τον «Καλλικράτη», υπογραμμίζοντας ότι «έγινε για τα μάτια του κόσμου».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η ΝΑΣ καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΝΑΕ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ) για την απόφασή του για τον περιορισμό του συνεδρίου στη μία μέρα από δύο που ήταν προγραμματισμένο, όσο και για το κλείσιμο της μίας ημέρας που πραγματοποιήθηκε άρον άρον.

Απέδειξαν και με αυτές τις ενέργειές τους ότι το σκηνικό του συνεδρίου στήθηκε μ' ένα στόχο. Να αποκρύψει τη στρατηγική συνεννόηση τους με το σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" και τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, που έχει ως κεντρικό της στόχο να ξεδιπλωθεί απρόσκοπτα η νέα αντιλαϊκή επίθεση και το άνοιγμα των δρόμων δράσης των επιχειρηματικών ομίλων, με άξονα το φυσικό πλούτο, τις λαϊκές ανάγκες κλπ.

Η επιχείρηση εκ μέρους τους να εμφανιστεί ανύπαρκτη ομοφωνία με τη δήθεν συναίνεση της ΝΑΣ δείχνει ότι φοβούνται να εμφανιστούν μπροστά στα εργατικά λαϊκά στρώματα που πλήττονται, όπως πραγματικά είναι, δηλαδή δυνάμεις της τοπικής διοίκησης έτοιμες από καιρό να πάρουν μέρος στη νέα αντιλαϊκή θύελλα.

Η υποβάθμιση και αυτού του συνεδρίου δείχνει ότι οι δυνάμεις του δικομματισμού και οι συνεργάτες τους, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ, πολύ που νοιάζονται για την όποια διαβούλευση. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι παρά τους σκυλοκαβγάδες τους, όπως και στα προηγούμενα συνέδρια, στο τέλος ομονοούν στη στήριξη του περάσματος της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και ΕΕ.

Η ΝΑΣ από την άλλη πλευρά, στέκεται όλα αυτά τα χρόνια με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ΕΒΕ, των αγροτών, της νέας γενιάς για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης της χώρας και είναι απέναντι απ' αυτή την πολιτική.

Τέλος, η ΝΑΣ καταγγέλλει την προσπάθεια για άλλη μια φορά των δυνάμεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ στο ΔΣ να παρουσιάσουν μέσα από την απόφαση του έκτακτου συνεδρίου που δημοσίευσαν ότι οι αποφάσεις του ήταν ομόφωνες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ