Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Κίνηση αποπροσανατολισμού η κατάργηση του ΙΜΕΠΟ

Την κατάργηση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) (που δημιουργήθηκε το 2002 από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) εισηγήθηκε, στην αρμόδια κυβερνητική επιτροπή που συντάσσει το νόμο για την κατάργηση φορέων του δημοσίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης.

Πρόκειται για μια κίνηση αποπροσανατολισμού, αφού για την κατάργηση του Ινστιτούτου επικαλείται υπέρογκες δαπάνες, θέλοντας έτσι να στηρίξει την προπαγάνδα ότι για τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει ευθύνονται σπατάλες και κακοδιαχείριση. Και όχι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που χτυπά εργασιακά δικαιώματα και οδηγεί στη φτώχεια τα λαϊκά στρώματα. Οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του Ινστιτούτου θα μεταβιβαστούν στις υφιστάμενες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ΙΜΕΠΟ έτσι κι αλλιώς αποτελούσε επιστημονικό εργαλείο για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην υλοποίηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου γίνεται λόγος για υπερπολυτελή λειτουργία του ΙΜΕΠΟ και για «εξαιρετικά δαπανηρά ταξίδια μελών του ΔΣ και κυρίως του προέδρου στην αλλοδαπή», στο πλαίσιο της αποστολής τους, χωρίς όμως να παράγεται το απαιτούμενο έργο σε μελέτες και έρευνες. Επίσης, το υπουργείο δημοσιοποίησε κατάλογο των προαναφερόμενων ταξιδιών (μαζί με το κόστος τους) σε εσωτερικό και εξωτερικό για τα έτη 2008 και 2009.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ