Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
ΠΑΣΠ - ΔΑΠ: Συντονισμένα ψέματα και παραπλάνηση

ΠΑΣΠ και ΔΑΠ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ βγαίνουν με μια φωνή και λένε για τα μέτρα: Φταίνε τα λαμόγια. Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Φταίνε και οι 300 της Βουλής...

Στο μόνο που διαφωνούν είναι στο ποιος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής ευθύνεται περισσότερο. Η ΔΑΠ λέει ότι φταίει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που καθυστέρησε να πάρει μέτρα, η ΠΑΣΠ μιλά για την καταστροφική διαχείριση της κυβέρνησης της ΝΔ.

Κατά τα άλλα συμφωνούν σε όλα. Αθωώνουν την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ που τόσα χρόνια και σε περίοδο ανάπτυξης και σε περίοδο κρίσης φορτώνει βάρη στην εργατική λαϊκή οικογένεια και αμύθητα κέρδη σε μια χούφτα πλουτοκρατών.

Για την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ δε φταίνε οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες που με διάφορους τρόπους τσεπώνουν το 77% του παραγόμενου πλούτου, αλλά φταίνε τα λαϊκά στρώματα, οι συνταξιούχοι, η νεολαία της οποίας το μέλλον υποθηκεύεται.

Λέγοντας γενικά για τους 300 της Βουλής επιδιώκουν να αθωώσουν τα κόμματά τους ρίχνοντας λάσπη στο ΚΚΕ. Θέλουν να πουν στους φοιτητές ότι δεν έχουν ελπίδα σε κανένα, ότι υπάρχει αδιέξοδο, άρα η μόνη επιλογή που έχουν είναι αυτή του καλύτερου διαχειριστή.

Πάντως, οι βουλευτές του ΚΚΕ ούτε μίζες παίρνουν (εδώ δεν παίρνουν τη βουλευτική αποζημίωση), ούτε με κεφαλαιοκράτες συναλλάσσονται, ούτε «Siemens» έχουν πίσω τους, ούτε είναι ανακατεμένοι με εξοπλιστικά προγράμματα.

Ας απολογηθούν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ για τη διαπλοκή τους με πρυτανικές αρχές και προέδρους και ας απολογηθούν για τα κόμματά τους ανάμεσα στα άλλα για το εξής: Το ΚΚΕ πρότεινε κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, γιατί διαφωνούν;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ