Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απαιτούν λύσεις «εδώ και τώρα»!

Παράσταση διαμαρτυρίας στη νομαρχία αύριο για τα εκρηκτικά προβλήματα και ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Πειραιά θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ., εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων και Κηδεμόνων Νομαρχίας Πειραιά, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και των Συλλόγων Γονέων του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, του Ειδικού Σχολείου Κερατσινίου και του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού. Και αυτή είναι η πρώτη κινητοποίηση, καθώς οι γονείς των μαθητών με Ειδικές Ανάγκες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με διάφορες μορφές.

Αιτία η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα Ειδικά Σχολεία της περιοχής. Για παράδειγμα, τον Ιούνιο θα αποφοιτήσουν 55 παιδιά από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και για τα παιδιά αυτά δεν υπάρχει δημόσιο σχολείο για να ενταχθούν και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους! Σ' αυτό απαιτούν άμεση λύση.

Οι γονείς διεκδικούν επίσης άμεσα: Κατασκευή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και επαγγελματικά εκπαιδευτήρια, στο χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας παράλληλα με κατασκευή νοσοκομείου Παίδων, πλήρως στελεχωμένα, με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό, βοηθητικό, επιστημονικό προσωπικό, με μόνιμη και πλήρη σχέση εργασίας.

Να γίνει έρευνα των αναγκών ώστε να κατασκευαστούν από τον ΟΣΚ (και όχι μέσω ΣΔΙΤ) σχολεία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και ειδικού επιστημονικού - βοηθητικού προσωπικού.

Να γίνει μελέτη για τη μεταστέγαση των υπάρχοντων σχολείων σε χώρους κατάλληλους με τις απαραίτητες αίθουσες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ