Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Απειλές κατά του σωματείου Χορωδών

Από συμμετοχή των εργαζομένων της Λυρικής σε πρόσφατη απεργία
Από συμμετοχή των εργαζομένων της Λυρικής σε πρόσφατη απεργία
Δε φτάνει που τους χρώσταγαν, τώρα τους απειλούν και με καταγγελία της σύμβασης εργασίας... Ο λόγος για την απειλητικού χαρακτήρα επιστολή της διεύθυνσης της Λυρικής Σκηνής προς το σωματείο Χορωδών της ΕΛΣ, με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις του, οι οποίες χαρακτηρίζονται «κατάφωρα παράνομες» και ότι «συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων και αναμφισβήτητα συνιστούν ισχυρό κλονισμό των εργασιακών τους σχέσεων με την ΕΛΣ». Η διεύθυνση, μάλιστα, προειδοποιεί ότι «αν συνεχισθεί αυτή η πρακτική από οποιοδήποτε μέλος σας ή από οποιονδήποτε χορωδό, δεν είναι δυνατόν σύμφωνα με το νόμο, την καλή πίστη και τα χρηστά ήθη να μην του καταγγείλουμε τη σύμβαση εργασίας που έχει συνάψει με εμάς».

Για την «προσπάθεια τρομοκράτησης του ΔΣ και των μελών του σωματείου και τη γενικότερη δημιουργία κλίματος συναίνεσης και υποταγής στους εργαζόμενους της ΕΛΣ», το Σωματείο Χορωδών ΕΛΣ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του τη διοίκηση της ΕΛΣ, υπογραμμίζοντας πως η διοίκηση «αθετεί τη συμφωνία με τους χορωδούς της οπερέτας του "Ακροπόλ" αρνούμενη να τους χρησιμοποιήσει στην καλοκαιρινή παραγωγή "Νόρμα", τιμωρώντας τους για την αγωνιστική τους συνέπεια».

Επίσης, σημειώνει πως «κλείνει τη σκηνή του "Ακροπόλ" πετώντας στο δρόμο δεκάδες ειδικευμένους εργαζόμενους. Απολύει εργαζόμενους με πρόφαση το Ν. 3812/09 (Ραγκούση) και γενικεύοντας το μέτρο στους καλλιτέχνες ορισμένου χρόνου οδηγώντας τους στην ανεργία και στη μετανάστευση. Κατ' επανάληψη, καθυστερεί τις πληρωμές των δεδουλευμένων, μην τηρώντας τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , με αποτέλεσμα να ασφυκτιά το σύνολο των εργαζομένων. Παρανόμως δε χορηγεί το επίδομα πολιτιστικής επιμόρφωσης σ' όλους τους εργαζόμενους, όπως προβλέπει ο Ν. 3746/09. Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει ως παράνομες τις κινητοποιήσεις και ματαιώσεις προβών όπως δυναμικά επέβαλε η θέληση των εργαζομένων. Για το φόνο όμως κουβέντα!!! Εμείς απαντάμε: Καμιά συναίνεση. Καμιά απόλυση. Τήρηση της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ακύρωση της μείωσης των αποδοχών και των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας. Ανανέωση της σύμβασης του "Ακροπόλ", ώστε τόσο η οπερέτα όσο και το παιδικό να παίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής σεζόν κι όχι να περιοριστούν σε λίγες μόνο παραστάσεις στο χώρο της κεντρικής σκηνής. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και απαγόρευση των απολύσεων - μη ανανέωση συμβάσεων. Οχι στη συρρίκνωση του μοναδικού Λυρικού Θεάτρου. Κάλυψη του ελλείμματος και αύξηση της χρηματοδότησης της ΕΛΣ για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ