Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Χαιρετίζουν το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Από την Ομοσπονδία Ελληνικών Εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω χαιρετιστήρια επιστολή:

«Προς το:

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Αγαπητοί Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Εργατικών Προοδευτικών Συνδέσμων Αυστραλίας σας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και καλή επιτυχία στο 16ο Συνέδριο του τιμημένου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία μας, που αποτελείται από τους εργατικούς Συνδέσμους ΑΤΛΑΣ (Σίδνεϊ), ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ (Μελβούρνης), ΠΛΑΤΩΝΑΣ (Αδελαϊδας) και ΣΩΚΡΑΤΗΣ Νιουκάστλ, αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη συσπείρωση της Αριστεράς στην ελληνική παροικία της Αυστραλίας και τη συμμετοχή της στο μαζικό κίνημα της χώρας.

Η Αυστραλία διέρχεται σοβαρή κρίση εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης και της "νέας τάξης πραγμάτων", που είναι αποτέλεσμα του δικομματισμού και της συντηρητικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, μαζί με τη ρατσιστική και εθνικιστική έξαρση των τελευταίων ετών, έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού και στη δημιουργία τεράστιων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Οι Ελληνες μετανάστες αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τον υπόλοιπο λαό, καθώς και μια σειρά ιδιαίτερων προβλημάτων εξαιτίας της ανοχής της ελληνικής κυβέρνησης και της συστηματικής υπονόμευσης των βασικών συμφερόντων των Ελλήνων της διασποράς.

Πρόσφατα η Ομοσπονδία μας ολοκλήρωσε της Εργασίες του 6ου της Συνεδρίου και τα κύρια πορίσματά του ήταν:

Η επιτακτική ανάγκη για τους Εργατικούς Συνδέσμους να συνεργαστούν με το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, υποστηρίζοντας και συμμετέχοντας στην πάλη ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Παράλληλα με τα προβλήματα των εργαζομένων, το συνέδριο καλεί την κυβέρνηση να μεριμνήσει για τα προβλήματα των ανέργων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια βιοποριστικά προβλήματα.

Η ανάγκη της συνέχισης της διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους λαούς του πλανήτη για ειρήνη, δημοκρατικά δικαιώματα, ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή.

Αυστηρή καταδίκη του τρόπου λειτουργίας του ΣΑΕ καθώς και του τρόπου επιλογής των αντιπροσώπων βάσει του οποίου παραβλέπονται οι κοινότητες και οι ομοσπονδίες τους.

Συνέχιση του αγώνα για τη συσπείρωση των παροικιακών δυνάμεων που υποστηρίζουν τον κοινοτικό θεσμό ως μόνη διέξοδο στα σημερινά προβλήματα των μεταναστών.

Η αναγνώριση της αναγκαιότητας για προάσπιση των δικαιωμάτων της νεολαίας για ένα καλύτερο μέλλον. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απαιτείται να αναπτυχθούν και να αναδειχτούν νέα στελέχη που θα αναλάβουν τη σκυτάλη της ηγεσίας των εργατικών συνδέσμων.

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τον αγώνα των Ελλήνων κομμουνιστών και στέκεται με αλληλεγγύη στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Ο πρόεδρος Γιώργος Κατσουράκης

Ο γραμματέας Σωτήρης Στεριόπουλος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσφορά(2015-07-26 00:00:00.0)
Μηνύματα διεθνιστικής αλληλεγγύης(2014-11-29 00:00:00.0)
Μηνύματα αλληλεγγύης απ' όλο τον κόσμο(2011-06-30 00:00:00.0)
Προσφέρουν στο ΚΚΕ(2009-01-11 00:00:00.0)
Πάρτε πίσω την επιστράτευση των ναυτεργατών(2002-08-21 00:00:00.0)
Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αποδήμων(1997-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ