Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Διάβασης» θεατρική παράσταση

«Εννέα Λαϊκά» τιτλοφορείται η θεατρική παράσταση που ετοίμασε το Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ «Διάβαση». Η παράσταση θα φιλοξενηθεί αύριο (7μμ) στο θέατρο του Μουσείου Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς 138). Κύριος άξονας της παράστασης είναι τραγούδια περασμένων δεκαετιών, που γράφτηκαν για τις ανάγκες θεατρικών ή κινηματογραφικών έργων. Στόχος της παράστασης δεν ήταν να δημιουργηθεί ένα έργο με αρχή, μέση και τέλος, αλλά μέσα από τα παραλειπόμενα των εντύπων εκείνης της εποχής, διαφημίσεις και αποσπάσματα έργων να αποτυπώσουμε στιγμές της καθημερινότητας της παλιάς Αθήνας. Ενα μωσαϊκό ταυτόχρονα νοσταλγικό και σύγχρονο. Στην παράσταση μετέχουν μέλη των δημιουργικών εργαστηρίων θεάτρου, μουσικής και χορού του Πολιτιστικού Στεκιού της «Διάβασης».

Θυμίζουμε ότι τα δημιουργικά εργαστήρια λειτουργούν στο χώρο του θεραπευτικού προγράμματος (Σταυροπούλου 29, πλ. Αμερικής) και απευθύνονται σε μέλη του Προγράμματος και σε άτομα του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος, δημιουργώντας μεικτά δημιουργικά εργαστήρια, με στόχο να δώσουν σε νέους ανθρώπους τη δυνατότητα προσέγγισης ενός ευαίσθητου κοινωνικά χώρου της απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και την ευκαιρία γνωριμίας και αλληλεπίδρασης μέσα από τη δημιουργία και τη συμμετοχή σε κοινές καλλιτεχνικές παραστάσεις. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στην εξάλειψη παγιωμένων αντιλήψεων για τους χρήστες και τα θεραπευτικά προγράμματα και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το πρόβλημα της εξάρτησης και επιτελούν έργο πρόληψης.

Αρωγός σ' αυτή την προσπάθεια, η Διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη, με την ευγενική παραχώρηση του χώρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Διάρκεια παράστασης 90 λεπτά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ