Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10647

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τώρα υπάρχει πρόσθετη ανησυχία για το Αιγαίο

Με χαρακτηρισμούς για την πολιτική του ΚΚΕ και με γενικολογίες που συγκαλύπτουν την ουσία, επέλεξε να «απαντήσει», χτες στη Βουλή, ο πρωθυπουργός στην Επίκαιρη Ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επικείμενες διευθετήσεις στο Αιγαίο και τα άλλα μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής.

.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για το Ασφαλιστικό, το λαϊκό εισόδημα, τη δουλειά

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να αλλάξουν το συσχετισμό των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Με τον κοινό τους αγώνα, με τη συμμαχία τους, να διεκδικήσουν την εξουσία και να απαλλάξουν τον τόπο από τα μονοπώλια και τα κάθε λογής χρέη και ελλείμματα.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ εκβιάζουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., οδηγούν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, σε δραματική επιδείνωση της ζωής τους. Με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό:

  • Καταργείται ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης και τα κατώτερα όρια των συντάξεων.
  • Μειώνεται δραματικά η κρατική χρηματοδότηση, ενώ στην πορεία θα καταργηθούν και οι εργοδοτικές εισφορές.
  • Διασπάται ο ενιαίος χαρακτήρας της σύνταξης, που χωρίζεται σε βασική και ανταποδοτική.
  • Η βασική σύνταξη περιορίζεται σε ένα προνοιακό επίδομα που θα είναι κάτω από 360 ευρώ με δυνατότητα μείωσης και δε θα δίνεται σε όλους.
  • Η ανταποδοτική σύνταξη υπολογίζεται με βάση ολόκληρο τον εργάσιμο βίο και με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 50% από 70% του μισθού που ισχύει σήμερα, μειώνοντας τις συντάξεις στο 40%.
  • Καταργείται η 35ετία και η 37ετία και οι εργαζόμενοι θα χρειάζονται πάνω από 40 έως και 50 χρόνια δουλειάς για τη σύνταξη.
  • Μειώνονται οι παροχές για την Υγεία και μπαίνουν στη λαιμητόμο τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Τα μέτρα χτυπούν τους ήδη συνταξιούχους εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους. Το νομοσχέδιο ανοίγει δρόμο για μείωσή των συντάξεων.
  • Το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση ακολουθεί η περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι σε πλήρη εξέλιξη η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

ΣΕΛ.  3

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή όλοι στην απεργία 21-22 Απρίλη

Πανεργατικό, παλλαϊκό ξεσηκωμό σάλπισαν χτες οι ταξικές δυνάμεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες περιοχές της χώρας. Σε δεκάδες εργασιακούς χώρους με πικετοφορίες, εξορμήσεις, μοίρασμα υλικού, συζητήσεις μετέφεραν το απεργιακό κάλεσμα. Ανάλογες εκδηλώσεις ενθάρρυνσης της εργατικής τάξης της χώρας να αντισταθεί στην αντιλαϊκή λαίλαπα θα ακολουθήσουν και τις επόμενες μέρες. Το στιγμιότυπο είναι από πικετοφορία που έγινε στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  6  -  7


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ
Αναγκαίος ο διεθνής συντονισμός σε ταξική κατεύθυνση

ΣΕΛ.  21
ΕΕ - ΔΝΤ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλίμα για νέα σκληρά μέτρα

ΣΕΛ.  12  -  15
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
Συνεχίζεται το όργιο αστυνομοκρατίας

ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ