Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίσημη στο «Σταθμό»

Η Αλέκα Παπαρήγα συγχαίρει τις ηθοποιούς
Η Αλέκα Παπαρήγα συγχαίρει τις ηθοποιούς
Η επίσημη πρεμιέρα του έργου του Τένεσι Ουίλιαμς «Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή» δόθηκε την Τρίτη στο θέατρο «Σταθμός», με προσκαλεσμένους τη Γενική Γραμματέα του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα και πολλούς καλλιτέχνες του θεάτρου, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Μέσα από τέσσερις ηρωίδες, που υποδύονται η Ελένη Γερασιμίδου, η Σοφία Φιλιππίδου, η Αννα Κουρή και η Ελενα Κορρέ, ο μεγάλος Aμερικανός δραματουργός παρουσιάζει το πνευματικά παρακμασμένο και έντονα ταξικό περιβάλλον του προπολεμικού αμερικάνικου Νότου και συγκεκριμένα του Σαιν Λούις. Με φόντο την υποβαθμισμένη συνοικία των Γερμανών μεταναστών της πόλης, ο Ουίλιαμς περιγράφει με δεξιοτεχνία, κωμική ειρωνεία και τρυφερότητα, τη μοναξιά, την ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία, αλλά και τις υποχωρήσεις, προκειμένου να επιζήσει.

Το ταλέντο των ηθοποιών, η μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, η σκηνοθεσία του Γιάννη Μαργαρίτη, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου συνέθεσαν ένα εξαίρετο αποτέλεσμα, που καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές και την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συνεχάρη τις ηθοποιούς για την ερμηνεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ