Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φτιάχνουν κλίμα τρομοϋστερίας

Οι τρεις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, η ανάληψη της ευθύνης από την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και οι «πληροφορίες» του αστικού Τύπου - με αφορμή το θάνατο του 35χρονου Λ. Φούντα μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς - που αναφέρουν ότι επίκειται «νέο χτύπημα τρομοκρατικών οργανώσεων», «ανοίγουν» έναν νέο κύκλο τρομοϋστερίας. Θέλουν με αφορμή προβοκατόρικες ενέργειες να εκφοβίζουν το λαό και να δημιουργήσουν την αντίληψη στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα ότι είναι απαραίτητη η ένταση της καταστολής με στόχο το χτύπημα του λαϊκού Κινήματος. Και μάλιστα σε συνθήκες όπου η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και το λαϊκό εισόδημα οξύνεται με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων είχε αρχίσει το πρωί της Παρασκευής με την έκρηξη στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής». Στις 2.05 τα ξημερώματα του Σαββάτου, εξερράγη μηχανισμός στο σπίτι του αντιπροέδρου της Ελληνοπακιστανικής κοινότητας, Ανουάρ Ικμπάλ προκαλώντας ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας αλλά και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Η τρίτη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστου σε απογευματινή εφημερίδα και τηλεοπτικό σταθμό. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε στάση λεωφορείου μπροστά από το κτίριο της ΕΛΑΣ.

Στο κείμενο της προκήρυξης με την οποία υπάρχει ανάληψη ευθύνης των επιθέσεων (δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα) γίνεται λόγος για «πρώτο δείγμα της βομβιστικής εκστρατείας που είχαμε προειδοποιήσει ότι θα εντείνουμε μετά το χτύπημα στη Βουλή». Και συμπληρώνει: «επιλέξαμε να κάνουμε "έξωση" στα γραφεία της παρακρατικής χρυσής αυγής, να χτυπήσουμε τα κολαστήρια της Πέτρου Ράλλη, καθώς και το σπίτι του αντιπροέδρου του ελληνοπακιστανικού συλλόγου Ανουάρ Ικμπάλ, που έχει μαζέψει όλους τους φιλήσυχους Πακιστανούς και στο παρελθόν είχε ευθυγραμμιστεί με τον τότε υπουργό δημόσιας τάξης καλύπτοντας το θέμα των απαγωγών συμπατριωτών του». Επίσης, αναφορά γίνεται στον 35χρονο που έχασε τη ζωή του πριν από περίπου 15 μέρες στη Δάφνη, μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς.

  • Χθες το μεσημέρι, άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών μηχανισμών, προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη «ύποπτου» αντικειμένου, έξω από το πολιτικό γραφείο της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λ. Κατσέλη στην οδό Σίνα 23. Τελικά, δεν επρόκειτο για βόμβα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ