Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ 15 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΟΔΙΩΝ
Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση της Παρασκευής, στα διόδια Ελευσίνας
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση της Παρασκευής, στα διόδια Ελευσίνας
Μεγάλη ανταπόκριση και επιδοκιμασία των οδηγών, είχε για μια ακόμη φορά η δυναμική και συντονισμένη κινητοποίηση την περασμένη Παρασκευή 19 Μάρτη σε 15 σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, από στελέχη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων και οι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων που έχουν επιβάλει οι μεγαλοεργολάβοι με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για περισσότερο από δύο ώρες.

Την περασμένη Παρασκευή, εκτός από τα 13 σημεία της χώρας όπου το ΠΑΜΕ προχώρησε σε μια συντονισμένη κινητοποίηση και δημοσίευσε ο «Ρ» στο φύλλο του Σαββάτου, κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλα δύο σημεία στη Στερεά Ελλάδα. Στα διόδια Τραγάνας (2,20 ευρώ) και στα διόδια Θήβας (2,30 ευρώ), όπου οι συγκεντρωμένοι κράτησαν «ανοιχτό» το δρόμο για περίπου δύο ώρες.

Οι νέες αυξήσεις στα διόδια που έγιναν από τη Δευτέρα 15 Μάρτη εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ από 19% σε 21% δε φαίνεται να σταματούν εδώ, καθώς το χαράτσι αυτό θα αυξηθεί και άλλο το επόμενο διάστημα, επειδή αυτό προβλέπουν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, μεταξύ κυβέρνησης και μεγαλοεργολάβων. Η ανάγκη της πάλης για κατάργηση όλων των διοδίων αποτελεί τη μόνη λύση ώστε ο λαός να μπορεί να απολαμβάνει απρόσκοπτα και χωρίς περιορισμούς τις μετακινήσεις του είτε με το ΙΧ αυτοκίνητο είτε μέσα από σύγχρονες, φθηνές και δημόσιες συγκοινωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ