Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Στη Θεσσαλονίκη
Με συγκεντρώσεις και πορείες, με καταλήψεις και αποκλεισμούς δρόμων, με μια αξιοσημείωτη ποικιλία στις μορφές πάλης, οι φοιτητές και οι σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, διαδήλωσαν χτες σε δεκάδες πόλεις την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης.

Στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Χημείου και από εκεί με μαχητική διαδήλωση, απαίτησαν «μόρφωση ειδίκευση για όλους μας δουλειά, όχι άλλα κέρδη για τα αφεντικά». Η πορεία κατέληξε έξω από τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης.

Την ίδια ώρα, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καβάλας πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στη Φοιτητική Λέσχη, και οι σπουδαστές του ΤΕΙ Κοζάνης, απέκλεισαν για μία ώρα το δρόμο έξω από το ΤΕΙ. Το απόγευμα συγκεντρώσεις του ΜΑΣ με μαζική συμμετοχή των φοιτητών και των σπουδαστών πραγματοποιήθηκαν σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Σέρρες, Κοζάνη και Φλώρινα.

Πορεία πραγματοποίησαν χτες φοιτητές και σπουδαστές, στη Λάρισα, ύστερα από κάλεσμα του ΜΑΣ. Αφού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εβραίων στη συνέχεια διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης καταγγέλλοντας τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και διαμηνύοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την πάλη τους. Το απόγευμα διαδήλωσαν και οι φοιτητές στο Βόλο.

Στην Λάρισα
Στην Λάρισα
Στην Κρήτη, μαζικές εξορμήσεις έγιναν το μεσημέρι στο Ρέθυμνο και στην πλατεία δημοτικής αγοράς στα Χανιά, όπου οι σπουδαστές μοίρασαν ενημερωτικό υλικό. Στο Ηράκλειο έγινε συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη Χαλκίδα, οι σπουδαστές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΜΑΣ έκαναν συμβολική κατάληψη της γέφυρας της Χαλκίδας, ενημερώνοντας τους διερχόμενους για τον αγώνα τους.

Σε εξορμήσεις και περιοδείες σε τμήματα του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο προχώρησαν επίσης οι φοιτητές του ΜΑΣ και μάλιστα ανάρτησαν στο ίδρυμα ένα γιγαντοπανό.

Κινητοποίηση έγινε και στη Μυτιλήνη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ