Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στην προσπάθειά τους να φοβίσουν, φανερώνουν το μεγαλύτερο φόβο τους

Χυδαίο αντικομμουνισμό και παραχάραξη της Ιστορίας από καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, καταγγέλλουν οι Οργανώσεις ΑΕΙ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Φαίνεται πως η γνώση που πρέπει να δίνεται μέσα στα Πανεπιστήμια για κάποιους κατανοείται ως μέσο πολιτικής χειραγώγησης των νέων ανθρώπων με στόχο τη δημιουργία συνειδήσεων υποταγμένων και όχι ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων. Σημαντικό εργαλείο για την άρχουσα τάξη και τους εκπροσώπους της αποτελεί η διαστρέβλωση της Ιστορίας, ο αντικομμουνισμός, κάνοντας το μορφωτικό και παιδαγωγικό έργο επικίνδυνο, προάγοντας τη βαρβαρότητα και το σκοταδισμό.

Τα παραπάνω σημειώθηκαν - όχι για πρώτη φορά - στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από καθηγητή ο οποίος επιδόθηκε σε χυδαίες αντικομμουνιστικές υστερίες κατά τη διάρκεια του υποχρεωτικού μαθήματος «Εισαγωγή στη Φιλοσοφία», σε ένα αμφιθέατρο γεμάτο από φοιτητές, αυριανούς παιδαγωγούς, στις αρχές της βδομάδας.

Οπως καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΚΟΒ ΑΕΙ - ΤΕΙ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Σπουδάζουσας Ρεθύμνου της ΚΝΕ, ανάμεσα σε αυτά που ανέφερε στο παραλήρημά του ο καθηγητής ήταν πως «οι κομμουνιστές με πρώτο τον Στάλιν είναι σφαγιάδες», «το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ πούλησαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους», «σύμφωνα με το Μαρξ οι γυναίκες στον κομμουνισμό θα εκδίδονται», «οι κομμουνιστές είναι χοντρομαλάκες», «οραματίζονται μία ουτοπική κοινωνία που εφ' όσον στηρίζεται και ξεκινάει από τη βία δεν μπορεί να αποτελεί όραμα για ένα φυσιολογικό νοήμων άνθρωπο»...

«Το αστικό σύστημα με τους μηχανισμούς του, στην προσπάθεια να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει το λαϊκό κίνημα, να κρατήσει μάζες νεολαίας μακριά απ την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του, έχει μετατρέψει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη διδασκαλία», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που καταγγέλλουν το παραλήρημα του καθηγητή, σχολιάζοντας ότι ο συγκεκριμένος έχει «μάθει» πολύ καλά το μάθημα της αστικής προπαγάνδας και προβοκάτσιας...

«Η μαρξιστική θεωρία και η ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος πρώτα απ' όλα "διδάσκονται" από κομμουνιστές. Αυτοί είναι που έδωσαν το αίμα τους στα εκτελεστικά αποσπάσματα, στις φυλακές, στις εξορίες (...) που μέχρι σήμερα είναι οι πρωτοπόροι στην υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Και αναφορικά με τις χυδαιότητες του καθηγητή προσθέτουν:

«Τέτοιες πρακτικές γκεμπελισμού και παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας όχι απλά δεν τρομοκρατούν το λαϊκό κίνημα και τους κομμουνιστές, αλλά αντίθετα εντείνουν τη δράση τους, στην κατεύθυνση της ανυπακοής και απειθαρχίας, ώστε να ξεφορτωθεί ο λαός τους εκμεταλλευτές του. Η στάση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού - αν μπορεί να ονομαστεί έτσι - εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης για διαιώνιση της κυριαρχίας της. Γιατί πολεμούν το σοσιαλισμό εφ' όσον τον θεωρούν ουτοπικό σύστημα; Ποιοι είναι αυτοί που λανσάρουν αυτά τα ιδεολογήματα; Η ΕΕ των αντιλαϊκών μέτρων, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της κατακρεούργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων που εξισώνει επίσημα το φασισμό με τον κομμουνισμό. Ο αντικομουνισμός δεν αφορά μόνο τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στόχο έχει όλο το λαό, κάθε φωνή που αμφισβητεί τον καπιταλιστικό μονόδρομο, κάθε διεκδίκηση».

«Στην προσπάθειά τους να φοβίσουν φανερώνουν το μεγαλύτερο φόβο τους», τονίζουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και καλούν την ακαδημαϊκή κοινότητα να πάρει θέση απέναντι στο συγκεκριμένο γεγονός και σε κάθε είδους αντίστοιχες πρακτικές που το τελευταίο διάστημα εντείνονται στο χώρο της εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ