Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Εκπαιδευτικοί - μαθητές - φοιτητές γνωρίζουν

Ανακοίνωση - απάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ

Μέχρι το άρθρο 16 έφτασε η παράταξη «Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων» (παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) στην ΟΛΜΕ για να καταγγείλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Η παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ...θίχτηκε από την αναφορά στους απεργοσπάστες εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έκανε το ΜΑΣ σε ανακοίνωσή του και ξεδιπλώνει μια επίθεση στο ΜΑΣ, χωρίς όμως να λέει κουβέντα για την «ταμπακιέρα», δηλαδή για την απεργοσπασία και τις επιθέσεις των απεργοσπαστών εκπαιδευτικών σε μαθητές και απεργιακές φρουρές του ΠΑΜΕ.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε απάντησή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι χιλιάδες σπουδαστές που συμμετείχαν στα πανό του ΜΑΣ σε πέντε απεργιακές συγκεντρώσεις, οι χιλιάδες που συμμετείχαν στις απεργιακές φρουρές, οι χιλιάδες που έχουν ανταποκριθεί στα καλέσματα του ΜΑΣ ξέρουν ποιοι είναι στο δρόμο του αγώνα και ποιοι είναι "αγωνιστές" στα λόγια. Ξέρουν τα στελέχη ποιανού κόμματος μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν σε απεργοσπασία και τρομοκρατία. Το γνωρίζουν οι συνάδελφοί τους καθηγητές. Το ίδιο καλά το γνωρίζουν και οι μαθητές τους.

Βασική λεπτομέρεια: Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην ΟΛΜΕ, ούτε στην ανακοίνωσή της παίρνει θέση για το ζήτημα της περιφρούρησης της απεργίας στα σχολεία. Δεν παίρνει θέση επίσης και για τους απεργοσπάστες καθηγητές που έβαζαν απουσίες στους μαθητές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια. Είπαμε! Ετσι είναι οι οπορτουνιστές, αφερέγγυοι, δίγλωσσοι και όπως πάντα επικίνδυνοι για τα λαϊκά συμφέροντα», καταλήγει το ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ