Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία»

Δυναμική η χτεσινή διαδήλωση φοιτητών και σπουδαστών στο κέντρο της Αθήνας

Με μια δυναμική συγκέντρωση και πορεία, στο κέντρο της Αθήνας, φοιτητές και σπουδαστές έδωσαν μια ακόμη απάντηση στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, που καταδικάζουν τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και όχι μόνο εξέφρασαν την αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά δήλωσαν αποφασιστικά ότι δε θα σταματήσουν να παλεύουν για να καταργηθούν στην πράξη. Το μήνυμα ήταν διπλό, αφού αφορούσε και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τις αλλαγές στην οικονομία και την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, όπου μίλησε εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σημειώνοντας - και με αυτόν τον τρόπο - την ανάγκη συμπόρευσης του σπουδαστικού κινήματος με το ταξικό εργατικό κίνημα. Ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε :«Η εργατική τάξη έχει χρέος να απαντήσει στον πόλεμο που δέχεται. Το οφείλει στον εαυτό της, στα παιδιά της, στις νέες γενιές. Λεηλατούν τις ζωές μας, καταστρέφουν τα όνειρα των παιδιών μας, ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει από δικαιώματα που κατακτήθηκαν με ποτάμια αίματος και πόνο».

Απ' την Πανελλαδική Επιτροπή του ΜΑΣ, ο Δημήτρης Βιτάλης περιέγραψε τις συνθήκες που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται οι φοιτητές και οι σπουδαστές, ενώ αναφέρθηκε στα βάρβαρα μέτρα και την, παράλληλη, επίθεση που γίνεται στην Παιδεία. Εκ μέρους του ΜΑΣ χαιρέτισε «τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές, εργάτες αυτοαπασχολούμενους που όλο αυτό το διάστημα βγήκαν στους δρόμους, κάτω απ' τα πανό του ΠΑΜΕ και βροντοφώναξαν "καμία θυσία για την πλουτοκρατία"».


Μετά τις ομιλίες ξεκίνησε μια δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Το πανό του ΜΑΣ στην κορυφή της πορείας έγραφε: «Ξεσηκωμός. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Ολοι στους δρόμους». Οι φοιτητές και οι σπουδαστές φωνάζοντας συνθήματα («Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική είναι των μονοπωλίων εντολή» κ.ά.) πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή, μέσω της οδού Σταδίου. Η πορεία πέρασε και μπροστά απ' τα γραφεία του ΣΕΒ, όπου τα συνθήματα δυνάμωσαν («Ο πλούτος ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» κ.ά.).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ