Κυριακή 21 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 21/3
  • O Βασιλικός, συνθέτης, στιχουργός, και τραγουδιστής του συγκροτήματος «Raining Pleasure» παρουσιάζει την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο «Vintage», σ' ένα ακόμη συναυλιακό διήμερο (σήμερα και αύριο, 9μμ), στο Μικρό Παλλάς (Βουκουρεστίου 5).
  • Τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα ποίησης και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καββαδία, το τριμελές σχήμα «Τολμώ», παρουσιάζει (9 μ.μ.), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18 , Ιλίσια, 210 7710.611) ποιήματα και μελοποιημένα τραγούδια του, με αφηγητή τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Ζημιανίτη.
  • Συναυλία του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή (9.30 μ.μ.), στο «Cabaret Voltaire» (Μαραθώνος 30, Μεταξουργειο, 210 5227.046), με ερμηνευτές τους Κορίνα Λεγάκη, Κωνσταντίνο Νάρι και Γιώργο Γιαννακάκο.
Δευτέρα 22/3
  • Σχεδόν το μισό συμφωνικό έργο του Μπετόβεν παρουσιάζει η Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης, με μαέστρο τον Ιβάν Φίσερ, στο συναυλιακό της διήμερο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σήμερα (8.30 μ.μ.) θ' ακουστούν η Τέταρτη και Εβδομη Συμφωνία, ενώ αύριο η Εκτη («Ποιμενική») και η Ενάτη. Συμπράττουν οι Χορωδίες της ΕΡΤ και «Μακεδονία» και οι λυρικοί τραγουδιστές Μυρτώ Παπαθανασίου, Κέλλυ Ο' Κόννορ, Γιόρμα Σίλβαστι Κρίστιν Σίγκμουντσον.
  • Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (10.15μ.μ.), στο θέατρο «Συνεργείο», φιλοξενείται η παράσταση «Delirium tremens» βασισμένη στην πραγματική ιστορία μιας αλκοολικής γυναίκας. Παίζουν: Ανθή Ανδρεοπούλου, Στρατής Πανούριος. Κείμενο: Στρατής Πανούριος, Μαρία Κατσανδρή. Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριου. Σκηνικά: Αλεξάνδρα Σιάφκου. Κουστούμια: Δήμητρα Χίου. Παίζει μουσική και τραγουδάει ο Γιάννης Ψειμάδας.
  • Τελευταίο διήμερο (σήμερα και αύριο, 10 μ.μ.) της μουσικής παράστασης «Απόψε κάνεις μπαμ» των Χρίστου Θεοδώρου και Βικτωρίας Ταγκούλη, στο «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 210-5242.211-3).
  • O Αρης Ρέτσος, παρουσιάζει, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο «Αργώ», το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη. Σκηνοθεσία: Αρης Ρέτσος. Παίζουν: Βασίλης Νανάκης (Κόλιας), Γιάννης Παπαϊωάννου (Φώντας). Μουσική: Σπύρος Αραβοσιτάς. Παρασκευή μεταμεσονύκτια στις 12.00. Μετά το Πάσχα οι παραστάσεις θα δίνονται Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Μέχρι το Πάσχα ελεύθερη είσοδος για τους σπουδαστές Δραματικών Σχολών.
Τρίτη 23/3
  • «Οι δύο δρόμοι για την ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου» τιτλοφορείται η εκδήλωση - συζήτηση, που διοργανώνει το Πολιτιστικό Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στις 6.30μμ, στη μουσική σκηνή «Συρμός» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο).
  • Εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Εϋνάρδου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας (Αγίου Κωνσταντίνου 20, δίπλα στο Εθνικό Θέατρο), έκθεση έργων της Τόνιας Νικολαΐδη με τίτλο «Τόνια Νικολαΐδη/ έργα 1947 - 2010». Παρουσιάζονται 75 περίπου έργα της χαράκτριας από τα φοιτητικά της χρόνια στην ΑΣΚΤ (1946-1952), στο εργαστήριο χαρακτικής του Γ. Κεφαλληνού, έως τα τελευταία έργα της, τα ψηφιακά τυπώματα του 2010.
  • Με ένα ανθολόγιο από την κινηματογραφική μουσική του Νίκου Κυπουργού συνεχίζονται οι μουσικές - κινηματογραφικές Τρίτες στο «Τριανόν» (Κορδιγκτώνος 21, 210 8215.469), που συνδιοργανώνουν η Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Θ' ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Συντρίμμια ψυχής» του Τζέρεμυ Ποντέσουα.
Τετάρτη 24/3
  • «Εποχές», τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Ζένιας Δημητρακοπούλου, που παρουσιάζεται στο χώρο «24» (Σπευσίππου 38). Εκτίθενται διαφορετικές ενότητες έργων εμπνευσμένες από τις τέσσερις εποχές του χρόνου.
  • Πέντε εικαστικοί δημιουργοί ζωγραφίζουν ποίηση. Οι Σπύρος Κουρσάρης, Χρήστος Πικριδάς, Φωτεινή Στεφανίδου, Εύη Τσακνιά, Σοφία Φόρτωμα εμπνέονται από αγαπημένους τους ποιητές και παρουσιάζουν (έως 10/4) τα έργα τους στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι).
Παρασκευή 26/3
  • Με δύο ακόμη συναυλίες (σήμερα και αύριο, 10.30 μ.μ.), οι «Χαΐνηδες» γιορτάζουν τον ερχομό της άνοιξης, «Δίπλα στο ποτάμι» (Λάμπρου Κατσώνη 180 Αγ. Αναργυροι, 210 2610.444), παντρεύοντας τη μυσταγωγία με το γλέντι, το λυρικό με το διονυσιακό, το φυσικό με τον ηλεκτρικό ήχο.
Σάββατο 27/3

Νίκος Κυπουργός
Νίκος Κυπουργός
Ο Γιούρι Μπασμέτ, με τη διττή ιδιότητα του σολίστ βιόλας και του αρχιμουσικού, διευθύνει τους «Σολίστ της Μόσχας», σε μια μοναδική συναυλία (8.30 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής, με έργα Μπάρτοκ, Σοστακόβτις, Τσαϊκόφσκι και Σούμπερτ.

  • «Τραγούδια στο φεγγαρόφωτο για πολεμιστές κι ερωτευμένους» από τους «Τρόπος», στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι). Παίζουν: Ανδρέας Μαϊστράτος (τραγούδι), Χρήστος Χουβαρδάς (κιθάρες, μπουζούκι, φωνή), Κώστας Τουλούπας (πιάνο, φωνή).

«Χαΐνηδες»
«Χαΐνηδες»

Εργο της Τόνιας Νικολαΐδη
Εργο της Τόνιας Νικολαΐδη

«Το τάβλι» στο θέατρο «Αργώ»
«Το τάβλι» στο θέατρο «Αργώ»

Δ. Μαραμής, Κ. Λεγάκη, Κ. Νάρι
Δ. Μαραμής, Κ. Λεγάκη, Κ. Νάρι

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ