Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10628

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο λαός να ανασυνταχτεί, να διεκδικεί, να παλεύει για ριζικές αλλαγές

Το ζήτημα είναι η ιδιοκτησία του πλούτου που παράγεται και όχι πώς διανέμεται. Σε περίοδο κρίσης αναδεικνύεται το ζήτημα «αστική εξουσία ή εργατική - λαϊκή εξουσία». Τώρα ο λαός ούτε να φοβηθεί, ούτε να είναι αμέτοχος. Να ανασυνταχθεί, να διεκδικεί. Κι ανεξάρτητα αν σήμερα μπορεί να γίνει ριζική αλλαγή, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι προς τα εκεί πρέπει να τείνει.


ΣΕΛ.  14   -   19

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ από το δημόσιο σύστημα

Ολόκληρες περιοχές στη χώρα είναι ακάλυπτες ή με Κέντρα Υγείας με ελάχιστο σε αριθμό και ειδικότητες προσωπικό, με δημόσια νοσοκομεία που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις λαϊκές ανάγκες από την έλλειψη προσωπικού και ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού

Η κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και συνολικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας διαμορφώνει συνθήκες εκρηκτικές και επικίνδυνες για την υγεία του λαού και είναι αποτέλεσμα συνειδητής και σχεδιασμένης πολιτικής, των εναλλασσόμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Που έχουν συνδιαμορφώσει στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στοχεύει στον περιορισμό έως μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης και στη λειτουργία των μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων με έσοδα και κέρδη από την πώληση των υπηρεσιών. Για τους ασφαλισμένους προωθείται ενιαία και ελάχιστη παροχή υπηρεσιών κατά τα πρότυπα της ελάχιστης προνοιακής σύνταξης και πληρωμή σε ανταποδοτική βάση για το μεγαλύτερο μέρος των υγειονομικών αναγκών. Το δικαίωμα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων, των γυναικών και των οικογενειών τους, για σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, για δωρεάν πρόληψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θυσιάζεται στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της στήριξης των κερδών των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  7  -  8

Motion Team

ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Κάλεσμα ξεσηκωμού στους τόπους δουλειάς

Πανεξόρμηση στους χώρους δουλειάς πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, μαζί με στελέχη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους την ανάγκη προετοιμασίας νέων αγώνων ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Ανέδειξαν την επιλογή του ταξικού κινήματος, να ενημερώσει τους εργαζόμενους και να οργανώσει μαζί τους, στους τόπους δουλειάς, την αντίσταση στην επίθεση του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  20

Επικίνδυνη εμπλοκή

Συνεχίζεται η προπαγάνδα, ενόψει μάλιστα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αν η Γερμανία στηρίξει ενίσχυση της Ελλάδας από την ΕΕ, όπως π.χ. θέλουν η Γαλλία, άλλες χώρες, ή θα την σπρώξουν στο ΔΝΤ. Δείγμα της οξύτητας των αντιθέσεων εντός της ΕΕ. Που διαπλέκονται με τους οξύτατους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Σήμερα δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους μόνο οι ΗΠΑ, ΕΕ και Ιαπωνία, τα τρία ιμπεριαλιστικά κέντρα που διαμορφώθηκαν μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά έχουν μπει στον ανταγωνισμό και οι Ρωσία, Κίνα, Ινδία κ.ά. Η Βρετανία είναι στην ΕΕ, αλλά γέρνει στις ΗΠΑ. Στη διεθνή αγορά κονταροχτυπιούνται το ευρώ με το δολάριο, το δολάριο με το κινέζικο γουάν, η Κίνα έχει αγοράσει σε ομόλογα μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ. Η Ελλάδα εμπλέκεται σ' αυτούς τους ανταγωνισμούς με αποφάσεις των κυβερνήσεων, των αστικών κομμάτων. Εδώ δεν πρόκειται μόνο για το από πού θα δανειστεί - και που θα το πληρώσει έτσι κι αλλιώς ο λαός - αλλά για ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή στους ανταγωνισμούς, δίνοντας ανταλλάγματα στο Αιγαίο (θα έχουμε μειωμένη κυριαρχία σύμφωνα με τα ΝΑΤΟικά σχέδια), στο Κυπριακό, στα Βαλκάνια (διεκδικούμε ρόλο διεκπεραίωσης ιμπεριαλιστικών συμφερόντων), στο Αφγανιστάν, όπου αναβαθμίστηκε ο ελληνικός στρατός κατοχής. Επομένως, αποδέσμευση από ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, πάλη για λαϊκή εξουσία.



KKE
Νερό κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα

ΣΕΛ.  29
ΚΚΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Δραστική μείωση αποζημιώσεων κατάργηση συντάξεων

ΣΕΛ.  17
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στρώνει το χαλί για τα χειρότερα

ΣΕΛ.  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ