Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10626

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η κρίση στην Ελλάδα πρόσχημα της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων

Οξύτατες οι συνέπειες των κυβερνητικών μέτρων στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων, ενώ το ελληνικό ζήτημα εμπλέκεται με τις οξύτατες εσωτερικές αντιθέσεις στην ΕΕ, με τη διαπάλη ευρώ και δολαρίου, δολαρίου και γουάν κλπ. Οι ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ και παγκόσμια χρησιμοποιούν το ελληνικό ζήτημα για να λύσουν τους λογαριασμούς μεταξύ τους.


ΣΕΛ.  3,    7

ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και παροχών υγείας - πρόνοιας
  • Δουλειά ως τα βαθιά γεράματα προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο
  • ΚΚΕ: Αυτά που φέρνει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό αποτελούν κλιμάκωση του άγριου πολέμου που έχει εξαπολύσει με τη στήριξη ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Συναγερμός σε όλους τους τόπους δουλειάς, ξεσηκωμός όλου του λαού, για να τα ανατρέψουμε

Σαράντα χρόνια δουλειάς για σύνταξη, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, δραστική μείωση των συντάξεων, το ύψος των οποίων θα εξαρτάται κάθε φορά από τις δυνατότητες των οικονομικών του κράτους, κατάργηση της κατώτατης σύνταξης, σφαγιασμός των Βαρέων και ανθυγιεινών, εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης γυναικών - ανδρών, δραστική μείωση των παροχών σε υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας και ένταση της εμπορευματοποίησής τους. Αυτή την εφιαλτική ζωή διαμορφώνει για τους εργάτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το κείμενο που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας χτες στη Βουλή, λίγο πριν κλείσει.


ΣΕΛ.  13

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δυναμικές κινητοποιήσεις στα διόδια

«Ξεσηκωμός. Ολοι στους δρόμους. Κάτω τα μέτρα που πνίγουν το λαό». Με αυτό το σύνθημα το ΠΑΜΕ κάλεσε χτες τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να αντισταθούν στην αντεργατική λαίλαπα «ανοίγοντας» δεκατρείς σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  17

Δεν πληρώνουμε

Οι φήμες περί χρεοκοπίας, διαψεύστηκαν από τον πρωθυπουργό. Η άγρια αστική προπαγάνδα συνέχισε το βιασμό των λαϊκών συνειδήσεων. Η χώρα πρέπει να δανειστεί αλλά οι κερδοσκόποι (τους υπηρετούν οι κυβερνήσεις) καραδοκούν. Θα στηρίξει η ΕΕ την κυβέρνηση για δανεισμό με φτηνό επιτόκιο; Η Γερμανία δεν τη στηρίζει, σπρώχνοντάς την στο ΔΝΤ, παρόλο που πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες στην ΕΕ, ακόμη και στη Γερμανία, στηρίζουν... Κάλπικα για το λαό διλήμματα. Το ερώτημα είναι: Πού πήγε ο αμύθητος πλούτος που παράγει ο λαός; Τον ληστεύουν συνεχώς. Πού πήγαν τα λεφτά των κρατικών ταμείων, δηλαδή οι φόροι που πληρώνει; Αυτά να σκεφτεί. Αδειασαν τα κρατικά ταμεία αλλά γέμισαν τα επιχειρηματικά ταμεία, εδώ το χρήμα. Να τα πάρουν από το κεφάλαιο. Αν οι επιχειρήσεις ήταν κοινωνική ιδιοκτησία και όχι καπιταλιστική, αν το κράτος ήταν όχι των αστών αλλά των εργατών, ο πλούτος θα ανήκε στην κοινωνία, θα ικανοποιούσε τις λαϊκές ανάγκες και όχι τις κερδοσκοπικές. Απεγκλωβισμός του λαού από τον εκβιασμό των αστών σε βάρος του. Του χρωστάνε, δε χρωστάει. Και τα δανεικά, είτε από ΕΕ είτε από ΔΝΤ, θα τα αρπάξουν οι επιχειρηματίες, θα τα ξαναπληρώσει ο λαός.



ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Στους τόπους δουλειάς με τους εργάτες οι ταξικές δυνάμεις

ΣΕΛ.  14   -   15
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ)
Ο αντιμονοπωλιακός πόλος των επαγγελματοβιοτεχνών

ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ