Τετάρτη 17 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ
Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

Πλατιά καμπάνια ενημέρωσης και δράσης, με τη συμμετοχή μαζικών φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος

Κατάμεστη η αίθουσα των Λογιστών, όπου έγινε χτες η σύσκεψη
Κατάμεστη η αίθουσα των Λογιστών, όπου έγινε χτες η σύσκεψη
Κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα. Κανένας Ελληνας στρατιωτικός και αστυνομικός για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αμεση επιστροφή απ' όλα τα πολεμικά μέτωπα, απ' όλες τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και απ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Μ' αυτούς τους στόχους πάλης, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε πολύμορφη δράση τους εργάτες και τις εργάτριες, τα λαϊκά στρώματα, τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, τις μητέρες και τους πατεράδες, τους νέους και τις νέες, όσους υπηρετούν τη θητεία τους, τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που προβληματίζονται για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Σε πλατιά σύσκεψη που έγινε χτες στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ, αποφασίστηκε η οργάνωση καμπάνιας, με στόχο να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα που θα καταδικάσει αποφασιστικά την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, την πολιτική και τις πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε όλη την υδρόγειο.

Στη σύσκεψη, στην οποία αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και κατατέθηκαν προτάσεις, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 25 και πλέον Επιτροπές Ειρήνης του Λεκανοπεδίου, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της νεοσύστατης ΠΑΣΕΒΕ, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου και άλλων φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος. Παραβρέθηκε ακόμα ο Ηλ. Λέγγερης, από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.


Ανοίγοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ευ. Μαχαίρας περιέγραψε συνοπτικά την κατάσταση που επικρατεί στα ιμπεριαλιστικά μέτωπα και την ανάγκη να ασκηθεί πίεση ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα όλοι οι Ελληνες στρατιώτες. Ο Δ. Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, στην κεντρική εισήγηση της σύσκεψης, αναφέρθηκε στις τελευταίες επισκέψεις του Γ. Παπανδρέου σε Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ, καθώς και στους κινδύνους που προκύπτουν από την ολοένα και μεγαλύτερη ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

«Τώρα είναι η στιγμή να ξεδιπλώσουμε μιας μεγάλης έκτασης καμπάνια πανελλαδικά με τη συμβολή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα που να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική πολιτική αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις που κρατούν τη χώρα δέσμια αυτής της πολιτικής», τόνισε ο Δ. Καλτσώνης. Σ' αυτή την κατεύθυνση κάλεσε σε δράση για ενημέρωση του λαού, με κάθε μορφής κινητοποιήσεις, παραστάσεις κλπ., ώστε να φτάσει παντού το αντιιμπεριαλιστικό κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ